Tyngre släppte nyligen en limited edition-smak på sitt protein: pepparkaka. Jag var snabb att klicka hem en burk vassle och har redan använt det flera gånger. Det doftar verkligen JUL, så gott!

I dagens recept använde jag visserligen nämnda vassle med pepparkakssmak, men har du inte det går det lika bra att använda vassle i kanelbulle-smak, och helt enkelt tillsätta lite pepparkakskrydda.
Vad dagens recept är? Jo, små söta praliner. Fyllda med pepparkaksdeg. Mmmm de är löjligt goda, verkligen löjligt goda. Jag satte i mig hela laddningen i en sittning, utan problem. Så ett tips är att dubbla receptet på en gång!


PRALINER MED PEPPARKAKSDEG
Du behöver:
- 13g fettreducerat mandelmjöl
- 25g vitafiber-pulver
- 15g vassle proteinpulver i pepparkakssmak
- 1/2 tsk kanel
- en nypa salt
- 1/2 msk fibersirap gold
- 1 msk mjölk
- 100g mjölkchoklad
Gör såhär:
- Rör ihop mandelmjöl, vitafiber-pulver, vassle, kanel och salt.
- Tillsätt sirap och mjölk och arbeta ihop till en deg.
- Smält chokladen och pensla botten av en pralinuorm, låt stelna och fyll sedan med pepparkaksdeg. Täck med resten av den smälta chokladen och låt stelna.
Inga kommentarer