GODIS JULRECEPT PROTEINBAK

Praliner med pepparkaksdeg

Tyngre släppte nyligen en limited edition-smak på sitt protein: pepparkaka. Jag var snabb att klicka hem en burk vassle och har redan använt det flera gånger. Det doftar verkligen JUL, så gott! 

I dagens recept använde jag visserligen nämnda vassle med pepparkakssmak, men har du inte det går det lika bra att använda vassle i kanelbulle-smak, och helt enkelt tillsätta lite pepparkakskrydda.

Vad dagens recept är? Jo, små söta praliner. Fyllda med pepparkaksdeg. Mmmm de är löjligt goda, verkligen löjligt goda. Jag satte i mig hela laddningen i en sittning, utan problem. Så ett tips är att dubbla receptet på en gång!

PRALINER MED PEPPARKAKSDEG

Du behöver:

  • 13g fettreducerat mandelmjöl
  • 25g vitafiber-pulver
  • 15g vassle proteinpulver i pepparkakssmak
  • 1/2 tsk kanel
  • en nypa salt
  • 1/2 msk fibersirap gold
  • 1 msk mjölk
  • 100g mjölkchoklad

Gör såhär:

  1. Rör ihop mandelmjöl, vitafiber-pulver, vassle, kanel och salt.
  2. Tillsätt sirap och mjölk och arbeta ihop till en deg.
  3. Smält chokladen och pensla botten av en pralinuorm, låt stelna och fyll sedan med pepparkaksdeg. Täck med resten av den smälta chokladen och låt stelna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar