BROWNIES & BLONDIES Recept

Kolablondies med jordnötsfrosting

Efter att ha gjort (och ätit upp) den makalöst goda nougatbrownien jag postade receptet på i förra veckan, ville jag genast testa att göra en blond version; alltså en blondie. Det blev en kolablondie med jordnötssmör, toppad med ett tjockt lager jordnötsfluff. Gissa tretusenfemtioelva gånger om den blev god!?

Kolablondies med jordnötsfrosting

receptet ger 4 blondies

Blondie:

  • 95g kokta kikärtor (drygt 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
  • 45g jordnötssmör, creamy
  • 4 msk Barebells kolasås
  • 1 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt går lika bra)
  • 1 msk fettreducerat jordnötsmjöl
  • 1/8 tsk bikarbonat
  • 1/8 tsk bakpulver
  • en rejäl nypa salt
  • 1,5 dl marshmallow fluff, jag gör eget sockerfritt fluff

Jordnötsfluff:

  • 1,5 dl sockerfritt marshmallowfluff
  • 100g jordnötssmör, creamy

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
  3. Mixa ihop kikärtor med jordnötssmör och kolasås till en slät, tjock kräm. Tillsätt sedan kokosmjöl, jordnötsmjöl, bikarbonat, bakpulver och salt och mixa igen, till en helt slät smet. Vänd sist ner marshmallowfluff med en sked.
  4. Bre ut smeten i en form (15×15 cm) och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna innan du
  5. Gör jordnötsfluffet;
  6. Rör ihop marshmallowfluff med jordnötssmör och bre över den avsvalnade blondien. Låt stelna i kyl några timmar innan du skär upp. Ringla över lite kolasås (jag använde barebells) innan servering.
  7. Förvara blondies i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar