Uncategorized

Nougat-Brownie

Ibland lägger jag timmar och åter timmar på att bara tänka ut ett recept. Jag leker med idéer och funderar på roliga smakkombinationer, jag går igenom arkivet och klurar på nya saker att testa. Andra gånger, bara får jag en plötslig idé. Så var det imorse, närmare bestämt var klockan inte ens 06 när jag sprang ut till köket för att dra fram bunke och slickepott och sätta igång.

Det jag gjorde var en mastig brownie med hasselnöt, toppad med ett härligt nougatfluff. Den blev så ljuvlig! Enkel är den dessutom också. Den här kommer jag garanterat göra om, många gånger!

NOUGATBROWNIES

receptet ger 3-4 brownies

Brownie:

 • 90g kokta kikärtor (ca 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
 • 65g Barebells hasselnötskräm
 • 4 msk (80g) sirap, jag använde fibersirap gold
 • 3 msk kakao
 • 1/8 tsk bikarbonat
 • 1/8 tsk bakpulver
 • en rejäl nypa salt
 • 35g hackad mörk choklad

Nougatfluff:

Gör såhär:

 1. Börja med brownien;
 2. Sätt ugnen på 175 grader.
 3. Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
 4. Mixa ihop kikärtor med hasselnötskräm, sirap, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.
 5. Vänd ner den hackade chokladen.
 6. Grädda i 20-25 minuter, ta ut och låt svalna helt.
 7. Gör nougatfluffet;
 8. Rör ihop marshmallowfluff med hasselnötskräm och bre över den avsvalnade brownien. Låt stelna i kyl några timmar innan du skär upp. Ringla över lite chokladsås (jag använde barebells) innan servering.
 9. Förvara brownies i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar