WAWAWOO den här hörna! När jag fick idéen kunde jag inte sluta tänka på den. Tillslut gav jag upp tankarna om att ”göra det imorgon istället” och övertalade sambon att köra till Willys för att köpa cream cheese. Det är ju minst lika mycket för hans skull jag måste få baka NU NU NU… tyckte jag i alla fall, när jag höll mitt övertygande tal om hur akut läget var.
ÄPPEL-CHEESECAKE
receptet är för en springform med diametern 18cm
Du behöver:
- 120g kakor, jag gjorde mina pepparkakor men uteslut kanel+pepparkakskryddor, och använde vanilj-vassle istället för kanelbulle
- 30g kokosolja
Fyllning:
- 200g cream cheese
- 100g kvarg
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 1 msk citronsaft
- 30g vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s Cheesecake
- 20g kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Äppelpaj med vaniljsås
Topping:
- 1 äpple
- 1 tsk kanel
- 1 msk sukrin gold, eller farin- eller kokossocker eller annan mörk sötning
- kolasås från Barebells
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform.
- Tärna äpplet och stek på medelhög värme med kanel och sukrin gold. Stek tills äpplet mjuknat något, ställ sedan åt sidan.
- Mixa kakorna till ett smul. Blanda med (smält och avsvalnad) kokosolja. Tryck ut i botten av springformen.
- Gör fyllningen: Mixa ihop cream cheese, kvarg, ägg, äggvita och citronsaft. Tillsätt proteinpulver och mixa tills helt slätt. Häll i formen.
- Toppa med tärnat äpple och ringla över (rikligt med!) kolasås.
- Grädda i ca 25 minuter, stäng sedan av ugnen men låt cheesecaken vara kvar i ugnen medan den svalnar. Ställ sedan in i kylen över natten.
- Servera med ytterligare lite kolasås för extra yum!
Inga kommentarer