Träning Träningsövningar

Hur ett ryggpass kan se ut

Det har varit tyst här i bloggen denna vecka. Tiden har flugit iväg och jag har haft lite mycket att stå i. Jag har fått ett nytt roligt jobb (som jag kommer berätta mer om imorgon) och jag har förberett inför att börja plugga igen. Är ärligt talat rätt nervös över den biten, hur det ska gå att få in studier i vardagen och hur jag ska få till rutiner och lite ordning och reda överlag. Det är ju inte min starka sida. När jag väl har gått i skolan har det alltid gått bra, rent betygsmässigt, och nu har jag ju dessutom mediciner som jag hoppas kommer hjälpa mig på de plan som tidigare varit struliga.

Nåja, jag skulle inte skriva om plugg idag, utan om träning. Sedan jag kom hem från Schweiz har jag haft ett ”varannan dag-mående” som gjort att jag ena dagen haft energi och lust att göra ca allt, för att dagen därpå vara helt tom och oförmögen att göra något annat än ligga i soffan. Så, träningen har också blivit lite ”varannan dag”, vilket ju är en helt okej träningsmängd. I helgen körde jag ett ryggpass som jag tänkte dela med mig av här idag, då jag tyckte det var roligt rakt igenom.


Chins — jag har den senaste tiden börjat mina ryggpass med chins. Jag är inte så bra på chins längre (främst för att jag inte tränat på dem + gått upp i vikt, aldrig en fördel just här) så just nu avskyr jag att göra dem. Därav det första jag gör, så det är överstökat. Jag kör 5 set så många repetitioner jag orkar.

Latsdrag — först kör jag breda latsdrag, i ett pyramid-upplägg. Just i lördags började jag på 30kg och gjorde 15 repetitioner, sedan höjde jag till 40kg och körde 12 repetitioner, för att slutningen landa på 50kg där jag körde 3 set 10or. Sedan trappade jag ner samma väg, via 40 ner till 30kg. Sedan körde jag smala latsdrag, 3 set 12-15 repetitioner.

Rodd — här kör jag återigen en pyramid, 10-20-30kg 15-15-12 reps, sedan 4 set 10or på 40kg innan jag trappar ner samma väg. Därefter kör jag enarmsroddar i samma maskin, och kör samma vikter i en pyramid.

Enarms-latsdrag — en övning jag testat utföra på lite olika sätt genom åren, men det här blev en ny favorit! Här körde jag, suprise suprise, också en pyramid. Tre steg upp till en vikt där jag orkade göra 12 repetitioner, 3 gånger. Sedan ner samma väg.

Latsdrag bakom nacke — en övning jag la till mest för att testa, då det var länge sedan jag körde den. Körde lätt vikt, 3 set a 15 repetitioner. Bra så!

Enarms-pulldown — jag föredrar att göra pulldowns med en arm i taget. Har du inte testat det så gör det! Jag får mycket bättre kontakt än när jag kör med båda armarna samtidigt. Här kör jag 3×12 på samma vikt.


Det var det ryggpasset det! Jag har ett benpass på lager också, som jag körde idag, är det något ni skulle vilja se?

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Linnea
  15 februari, 2019 at 10:10

  Hej! Ja jättegärna! Superkul att få lite inspo till olika pass!

 • Svara
  Hanna
  15 februari, 2019 at 18:42

  Jag håller med, roligt att på inspiration och idéer på övningar!

 • Svara
  malin
  16 februari, 2019 at 17:52

  halleluja vad många set och övningar! du är så himla grym som orkar. VI VILL GÄRNA ha inspo på olika pass för du gör det inte så komplicerat utan ROLIGT! TACK!
  Ett stort hjärta till dig!
  Malin

Lämna ett svar