Något jag inte gjort på evigheter är mug cake. Ni vet, när en rör ihop en handfull ingredienser i en skål och micrar en kort stund, för att sedan få en minikaka. Så fiffigt och om en gör rätt – så gott!
Den här mugg-kakan gjorde jag med ett nytt favorit-kasein, det här i smaken kokos/vit choklad. Självklart kan du använda vilket kasein som helst, i vilken smak du önskar.
White Chocolate Coconut Mug Cake
Du behöver:
- 1/2 dl kasein proteinpulver, jag använde det här i smaken kokos/vit choklad
- 1 msk kokosmjöl (jag använder fettreducerat, men vanligt funkar bra)
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 3 msk mjölk
Gör såhär:
- Smörj en mugg eller liten skål med fett.
- Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan ägget och mjölken. Rör tills helt slätt.
- Häll smeten i muggen/skålen och micra i 60 sekunder.
- Servera med något gott tillbehör, jag smälte lite protinella white chocolate och serverade tillsammans med hallon.
1 Kommentar
Malin
17 mars, 2019 at 10:17Jag har ingen Micro. Tror du det funkar bra att tillaga i ugn? 😯
Mandalas verkar svårt eller hur gör man??? Lite nyfiken….
Kram