Vaniljsmakande scones toppade med en frisk citronglasyr – visst låter det gott? Det är det!
Protein-scones med vaniljsmak och citronglasyr
Du behöver:
- 1/2 dl (18g) mandelmjöl, ej fettreducerat
- 1 dl (50g) fettreducerat mandelmjöl
- 30g vassle i vaniljsmak, jag använde detta
- 1/4 tsk bakpulver
- 1/4 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 1/2 dl (20g) havremjöl
- 1 ägg
- 2 msk mjölk
- 25g (2 msk) kokosolja
Glasyr:
- 2 msk vassle i vaniljsmak, jag använde detta
- 1 msk kasein i vaniljsmak, jag använde detta
- 1,5 msk vatten
- 0,5 msk citronsaft
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
- I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk och smält kokosolja.
- Rör ner den torra blandningen i ägg-vispet och blanda tills du får en hämnd deg.
- Flytta över degen, som kommer vara rätt kladdig, på den bakplåtspappersklädda plåten.
- Fukta händerna med varmt vatten och platta till/forma degen till en cirkel, ca 2 cm tjock.
- Grädda i 7 minuter, ta sedan ut ur ugnen och skär två skåror i ett kors, så du får 4 delar. Bry dig inte om att separera bitarna. Grädda i ytterligare 5 minuter.
- Ta ut och skär ännu en gång i de redan ”förberedda” skårorna, men denna gång separerar du dem en aning.
- Grädda en sista gång tills gyllene, ca 4-5 minuter. Ta ut, låt svalna lite och rör under tiden ihop glasyren.
- Ringla glasyren över sconesen, servera och ät!
Inga kommentarer