kitchenstories Kost Lunch/Middag Recept Tillbehör TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Söta wasabi-marinerade oliver

Okej, jag har på riktigt velat göra det här sedan augusti. Alltså i nästan ett år. Det var nämligen en fredag i augusti förra sommaren som jag i sällskap av Sofia, Mela, Daniel, Robban, Andrea och Erika åt charkisar och drack bubbel på Urban Deli Nytorget. Bland goda ostar och kryddiga korvar fanns även svarta oliver, något jag brukar välja bort och till en början gjorde även denna kväll. Men så många av de andra kommenterade de där oliverna att jag tillslut blev nyfiken nog att prova i alla fall – och de var goda.

De var marinerade i något som vi tillslut identifierade som wasabi + ”något sött”, och jag tänkte redan då att det kan ju inte vara så värst trixigt att göra själv. Det var det inte heller, faktum är att det var superenkelt och blev precis lika galet gott här hemma som jag minns att de smakade den där sensommarkvällen på Urban Deli med gänget förra året.

wasabioliver1

SÖTA WASABI-MARINERADE OLIVER

Du behöver:

  • 1,5 msk sirap, förslagsvis agave eller fiber sirap gold
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1,5 dl svarta oliver (urkärnade)
  • ca 1 msk av olivernas spad

Gör såhär:

  1. Rör ihop sirap och wasabi.
  2. Ner med oliverna och en skvätt av spadet de legat i.
  3. Rör runt och låt marinera någon timme.

wasabioliver2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar