Morgonstund Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

Protein-scones med vaniljsmak och citronglasyr

Vaniljsmakande scones toppade med en frisk citronglasyr – visst låter det gott? Det är det!

Protein-scones med vaniljsmak och citronglasyr

Du behöver:

  • 1/2 dl (18g) mandelmjöl, ej fettreducerat
  • 1 dl (50g)  fettreducerat mandelmjöl
  • 30g vassle i vaniljsmak, jag använde detta
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 1/2 dl (20g) havremjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 25g (2 msk) kokosolja

Glasyr:

  • 2 msk vassle i vaniljsmak, jag använde detta
  • 1 msk kasein i vaniljsmak, jag använde detta
  • 1,5 msk vatten
  • 0,5 msk citronsaft

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
  3. I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk och smält kokosolja.
  4. Rör ner den torra blandningen i ägg-vispet och blanda tills du får en hämnd deg.
  5. Flytta över degen, som kommer vara rätt kladdig, på den bakplåtspappersklädda plåten.
  6. Fukta händerna med varmt vatten och platta till/forma degen till en cirkel, ca 2 cm tjock.
  7. Grädda i 7 minuter, ta sedan ut ur ugnen och skär två skåror i ett kors, så du får 4 delar. Bry dig inte om att separera bitarna. Grädda i ytterligare 5 minuter.
  8. Ta ut och skär ännu en gång i de redan ”förberedda” skårorna, men denna gång separerar du dem en aning.
  9. Grädda en sista gång tills gyllene, ca 4-5 minuter. Ta ut, låt svalna lite och rör under tiden ihop glasyren.
  10. Ringla glasyren över sconesen, servera och ät!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar