BROWNIES & BLONDIES

SÖTPOTATISBROWNIE

Jag förstår inte hur det kan ha tagit mig tills nu att prova göra sweet potato brownies. Men, nu har jag i alla fall testat och oj så bra det blev! Dessutom är det ett sådär löjligt enkelt recept där en bara mixar ihop allting, häller upp i en form och gräddar i ugnen.

Ni har säkert noterat det i mina recept, att när jag bakar använder jag sockerfri sirap och choklad från Nicks. Sirapen finns i två varianter (en ”naturell” och en med smak av honung – sist nämnda använder jag när jag gör granola, jättegott!) och chokladen finns både som mjölk- och mörk choklad (samt med hasselnötter). Jag är personligen inte så förtjust i att äta chokladen rakt upp och ned, det är något med eftersmaken… men när jag bakar med den känner jag inte av någon eftersmak alls.


SÖTPOTATIS-BROWNIE

receptet ger 4 brownies

Du behöver:

  • 1 rågad dl kokt, mosad sötpotatis (132g)
  • 2 msk (40g) sirap, jag använde Nicks sirap med honungssmak
  • 2 msk (22g) kokosolja, smält
  • 2 msk (36g) mandelsmör
  • 1/2 dl + 1 msk kakao
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk sukrin gold – eller annan, mörk sötströ
  • en nypa salt
  • 25g hackad choklad, jag använde steviasötad från Nicks

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform.
  2. Mixa ihop sötpotatis, sirap, kokosolja och mandelsmör till en jämn smet.
  3. Tillsätt kakao, kokosmjöl, sukrin gold och salt och mixa igen.
  4. Vänd sist ner den hackade chokladen och rör om.
  5. Häll över smeten i den förberedda formen och grädda i ca 12-15 minuter. Ta ut, låt svalna helt i formen och ställ sedan in i kylen någon timme innan du skär upp.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Jes
    2 augusti, 2019 at 10:42

    Tror du det skulle funka med morötter och/eller svensk potatis (=mindre transport och myyycket billigare för typ samma näringsinnehåll)?

Lämna ett svar