BROWNIES & BLONDIES Recept

BLONDIES med vit choklad & toffee caramel

Dessa blondies är de godaste blondies jag någonsin gjort. De innehåller den fantastiskt goda och fantastiskt användbara krämen proteinella vit choklad, PLUS att den är fylld med härligt sega kolabitar.


BLONDIE med vit choklad & toffee caramel

Du behöver:

  • 90g kokta kikärtor (ca 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
  • 65g proteinella vit choklad
  • 4 msk (80g) fibersirap gold
  • 3 msk (24g) havremjöl
  • 1/8 tsk bikarbonat
  • 1/8 tsk bakpulver
  • en rejäl nypa salt
  • 1 proteinpro-bar i smaken toffee caramel *

* Proteinella finns ca äverallt; City Gross, Ica eller online, exempelvis på bodystore. Proteinpro-proteinbar finns att köpa på exempelvis proteinbolaget eller svenskt kosttillskott – och på Willys!

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15×15 cm).
  2. Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
  3. Mixa ihop kikärtor med protinella, sirap, havremjöl, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.
  4. Häll upp smeten i den förberedda formen och tryck ner den hackade baren.
  5. Grädda i 20 minuter, ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvara i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar