Dessa blondies är de godaste blondies jag någonsin gjort. De innehåller den fantastiskt goda och fantastiskt användbara krämen proteinella vit choklad, PLUS att den är fylld med härligt sega kolabitar.
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2019/09/kolavitchokladblondie1.jpg)
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2019/09/kolavitchokladblondie3text.jpg)
BLONDIE med vit choklad & toffee caramel
Du behöver:
- 90g kokta kikärtor (ca 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
- 65g proteinella vit choklad
- 4 msk (80g) fibersirap gold
- 3 msk (24g) havremjöl
- 1/8 tsk bikarbonat
- 1/8 tsk bakpulver
- en rejäl nypa salt
- 1 proteinpro-bar i smaken toffee caramel *
* Proteinella finns ca äverallt; City Gross, Ica eller online, exempelvis på bodystore. Proteinpro-proteinbar finns att köpa på exempelvis proteinbolaget eller svenskt kosttillskott – och på Willys!
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15×15 cm).
- Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
- Mixa ihop kikärtor med protinella, sirap, havremjöl, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.
- Häll upp smeten i den förberedda formen och tryck ner den hackade baren.
- Grädda i 20 minuter, ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvara i kyl.
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2019/09/kolavitchokladblondie2.jpg)
Inga kommentarer