BROWNIES & BLONDIES Recept

PROTEINBLODNIES med gräddkola & vit choklad

Jag tog mitt favoritrecept för proteinbrownies och gjorde om det till ett recept för blondies – och vilken succé det blev!


För att få till den karamelliga, söta smaken använde jag ett vassleproteinpulver i smaken ”gräddkola” (från märket ProteinPro), och vit choklad tillsatte jag dubbelt upp; dels i form av proteinella vit choklad men sedan smälte jag även ner lite av en chokladkaka jag fick hem i senaste Smakboxen.



PROTEINBBLODNIES med gräddkola & vit choklad

Du behöver(en liten form ca 15x15cm)

  • 25g proteinella vit choklad
  • 10g kokosolja
  • 30g vit choklad, jag använde
  • 25g vassle proteinpulver, jag använde ProteinPro’s i smaken Gräddkola
  • 2 rågade msk havremjöl (17g)
  • 1/6 tsk salt
  • 1/5 tsk bikarbonat
  • 1 helt ägg
  • 1 äggvita
  • 30g sötströ (jag använde ”use like sugar” från Nicks, självklart funkar vanligt strösocker)
  • 1/4 dl kokossocker (12g)
  • 1/4 dl sukrin gold (12g) – eller ytterligare 1/4 dl kokossocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, och lägg ett bakplåtspapper i botten av en form.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna (inte chokladen), ställ åt sidan.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält ihop med kokosolja och proteinella (det räcker med några sekunder i micron). Ställ åt sidan att svalna.
  4. Vispa med elvisp upp ägg, äggvita, kokossocker och sötning tills fluffigt.
  5. Tillsätt choklad/proteinella-smeten medan du har vispen igång på lägsta hastighet och sluta vispa när allt har blandats.
  6. Vänd ner den torra blandningen, antingen med slickepot eller vispen, men ”övervispa” inte. Se bara till att smeten är jämn utan klumpar.
  7. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i ca 18-20 minuter.
  8. Låt svalna helt, och ställ in i kylen över natten. Skär sen upp i bitar.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar