LUNCH & MIDDAG Recept TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Kikärtsbollar med morot och Vegonade

Idag vill jag dela med mig av mitt bästa tips just nu för att piffa till vardagsmaten; Vegonade.

I senaste Smakbox (läs mer om vad Smakbox är + hur du får 20% rabatt längre ner i inlägget) fick jag nämligen en påse Vegonade från Paul och Thom i smaken ”Roasted Peppers”. Vegonade är en blandning av rapsolja och kryddor, som en använder för att smaksätta grönsaker.

Istället för att smaksätta bara grönsaker testade jag först att smaksätta ett gäng vego-bollar med kryddblandningen. Jag mixade en tetra kikärtor, rev ner en stor morot och rörde i några matskedar Vegonade. Inget mer!

Jag blandade ihop allt och rullade bollar, som jag spred ut på en plåt och gräddade i ugnen tills de fått fin färg.

Det blev ganska många bollar, vilket är perfekt för mig som gillar att ha färdig mat ståendes i kylen för ”plock-luncher” när jag har fullt upp med, tja, vardagen och livet, ni vet. Och goda, blev de, väldigt goda! De där enstaka matskedarna Vegonade gav verkligen mycket smak.

Resten av innehållet i Vegonade-påsen använde jag häromdagen när jag stekte upp lite överblivna grönsaker (zucchini, rödlök och morot). När grönsakerna fått lite härlig stekyta och var nästan klara hällde jag över Vegonade och lät det ”puttra in” i grönsakerna i några minuter. Det blev hur gott som helst!


Vad är smakbox?

Smakbox finns 4 olika smakinriktningar; original, balans, måltid och nyfiken. Du kan läsa mer om dem alla och vilka skillnaderna är här. Boxarna innehåller ca 15 produkter, till ett värde av 350-450 kr. Lite beroende på var i landet en bor kan en också lägga till ”Kylt & Fryst-tillägg” (ytterligare ≈10 kylda/frysta produkter, som levereras hem till dörren).

Jag prenumererar på smakbox balans, som är lite mer vego och mindre socker, och tycker det är en bra blandning av produkter för matlagning, bakning, snacks ”on the go” samt drickor. Kylt och fryst-tillägget, som skickas ut 4 gånger om året, är dock min favvo! Alltid minst en smaskig glass däri…

Testa smakbox – 20 % rabatt

Den senaste boxens tema är MATKÄRLEK, och boxen innehåller ca 20 produkter (värde ca 450 kr och uppåt). I boxen får man upptäcka överraskningar inför grillsäsongen, sötsaker i tiden, en världsnyhet och mycket, mycket mer! Startar du en prenumeration med koden ROETHLISBERGER får du dels 20% rabatt på första boxen plus ca 6 tidigare favoriter från Smakbox (värde 160 kr*).

PS – jag får inte ett öre för att skriva om smakbox eller om du använder koden.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar