DIY-pyssel

DIY sidobord

Dags för en liten DIY igen! Denna gång har jag gjort ett litet sidobord, såhär ser det ut;

Det här behövs:

 • Gjutrör
 • Rundstav
 • Starkt lim
 • Lasyr eller bets (eller färg)
 • Toppskiva/bordsskiva

Både gjutrör och rundstav köpte jag på Bauhaus. Sedan kapade jag dem till 40 cm, då det var höjden jag ville ha på bordet. Rundstaven sågade jag även på mitten så de blev ”halva”.

Sen, börjar själva pysslet! Jag valde alltså att limma fast mina rundstavar, men om du vill kan du såklart skruva fast dem med småskruvar. Börja med att markera ut ett rakt streck på gjutröret, limma sedan fast en rundstav i taget tills du täckt hela röret.

När alla stavar är på plats och limmet torkat är det dags att sätta färg! Eftersom jag ville behålla träets struktur valde jag att inte måla underredet utan bara lasera det. Jag använde trälasyren VÅRDA från Ikea.

Enklare än såhär blir det inte. Jag penslade helt enkelt på lasyr tills jag blev nöjd med nyansen, och lät det sedan torka.

Vad gäller toppskiva så hade jag snurrbrickan SNUDDA, också från Ikea, liggandes i skafferiet. Helt oanvänd. Eftersom jag bevisligen inte har använt den under de typ fem åren jag ägt den så tänkte jag att den kunde jag nu offra för detta bord. Så, jag slipade bort lacken, målade det svart och avslutade med ett lager matt klarlack. Slutligen limmade jag fast underredet i toppskivan och TADA – sidobord klart!

Jag är så nöjd att jag nog tänkte göra något mer i samma stil! Fast, först har jag cirka sjutton andra idéer och projekt jag vill genomföra. Jag är inne i ett kreativt mode just nu, och det är så himla härligt!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Rebecka
  11 augusti, 2020 at 15:00

  Grymt fint! Avundas folk som får, och genomför, den typen av idéer.

 • Svara
  Johanna
  1 februari, 2021 at 23:56

  Så fint! Vad använde du när du sågade dina rundstavar på mitten??

Lämna ett svar