DIY-pyssel

DIY – Växtterrarium

Jag har velat göra ett litet växtterrarium ett tag nu, och igår tog jag äntligen tag i det. Det blev himla gulligt och jag tänkte ge bort det i jul, det är ju en perfekt gå-bort-present!

Det enda en behöver är ett glaskärl (eller i mitt fall; ett miniväxthus som jag hittade på city gross av alla ställen), jord/sand/grus/stenar i olika färg och form, och suckulenter, kaktusar och/eller tropiska växter av något slag.

Jag valde att använde konstgjorda växter, men det gör en såklart som en vill. De här två suckulenterna köpte jag på Ikea (den här och den här), och där köpte jag även stenarna.

Jag fick lite feeling här alltså, är redan sugen på att göra fler växtterrarium. Ska bara låta min hand läka, då jag lyckades skära mig rätt ner i handen när jag höll på igår – det slutade med en kväll på akuten och jag fick sy ihop det hela. Så nu är handen lite svår att använda och jag måste nog vänta några dagar innan jag kan pyssla vidare.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar