Det är nästan så jag skäms lite när jag publicerar det här receptet. Det är nämligen precis samma som det här, förutom att jag bytt ut baren som jag hackat i.
MEN till mitt försvar – det är ett sjuhelsike bra brownierecept alltså. Det blir bra varenda gång, går att variera i oändlighet och den blir perfekt kladdig. Exakt alla som smakat har tyckt om.
Nej vänta jag måste rätta mig själv, jag har gjort hela två ändringar från receptet jag länkade ovan. Dels har jag bytt ut baren, för att denna gång använda ”peanutbutter core” från Barebells, OCH så använde jag vassle från Tyngre i smaken ”kladdkaka med jordnötssmör och kolasås” (istället för ”plain” kladdkaka som jag annars brukar använda). Jag ville helt enkelt göra en proteinbrownie med lite extra jordnötssmak! Om en känner för att uppa jordnötssmaken ytterligare kan en byta ut en del av (eller till och med all) hasselnötskräm mot jordnötssmör.
PROTEINBROWNIE med peanutbutter core-bitar
ger 4-6 brownies
Du behöver:
- 40g hackad mörk choklad, jag använde steviasötad från Nicks
- 35g choklad-hasselnötskräm, jag använde Barebells
- 15g kokosolja
- 35g vassle proteinpulver i chokladsmak, jag använde Tyngre’s Kladdkaka med jordnötssmör och kolasås
- 24g (3 msk) kakao
- 12g (1,5 msk) havremjöl
- 1/5 tsk salt
- 1/4 tsk bikarbonat
- 2 ägg
- 45g Nicks Use Like Sugar (eller annan strö-sötning)
- 18g (2 msk) sukrin gold
- 15g (2 msk) kokossocker
- 1 Barebells Peanutbutter core-proteinbar
Gör såhär:
- Värm ugnen till 175 grader. Skär proteinbaren i små bitar, ställ åt sidan.
- Hacka chokladen och rör ihop hälften av den med resterande torra ingredienser (förutom sötning och kokossocker). Ställ åt sidan.
- Smält ihop resten av chokladhacket med kokosolja och choklad-hasselnötskräm (det räcker med några sekunder i micron). Ställ åt sidan att svalna.
- Vispa med elvisp upp ägg, kokossocker och sötning tills fluffigt. Tillsätt choklad/hasselnöts-smeten medan du har vispen igång på lägsta hastighet och sluta vispa när allt har blandats.
- Vänd ner den torra blandningen, antingen med slickepot eller vispen, men ”övervispa” inte. Se bara till att smeten är jämn utan klumpar. Ställ åt sidan.
- Bre ut browniesmeten i en ugnsform (ca 18×15 cm) med bakplåtspapper i botten. Tryck ner proteinbars-bitarna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter, ta ut och låt svalna helt. Ställ sedan in i kylen i minst några timmar. Ha tålamod, den blir så mycket godare efter några timmar i kylen!
Inga kommentarer