CHEESECAKE & PAJ JULRECEPT

Ostkaka med saffran

Av någon orsak har jag inte kommit in på bloggen på några dagar, därav tystnaden här inne. Plus att jag är mitt uppe i slutspurten av rensning och packning inför flytten som äger rum om två veckor, samt att jag åkt på någon dunderförkylning och mest velat sova hela dagarna.

Hur som helst, nu funkar bloggen igen och jag passar på att ladda upp receptet på den här ljuvliga ostkakan som jag gjorde igår. Eller, det är snarare som en blandning av ostkaka och mazarinkaka, då jag rev ner lite sockerfri mandelmassa i smeten också. Mums!

Ostkaka med saffran

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 1/2 dl Use Like Sugar, eller annat sötströ
  • 250g keso vanilj
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde, jag använde Milda Mat Extra Lätt & Fyllig 4%
  • 55g sockerfri mandelmassa
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 pkt saffran

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175grader.
  2. Vispa ihop ägg och sötning pösigt.
  3. Ner ner keso, mjölk och grädde.
  4. Riv ner mandelmassan grovt.
  5. Vänd ner mandelmjöl och saffran.
  6. Häll i en ugnsform (bakplåtspapper i botten) och grädda i ca 45 min.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Helene
    3 oktober, 2020 at 16:10

    Uppskattar verkligen din blogg! Vilket härligt recept. Undrar var du hittar sockerfri mandelmassa? Mvh Helene

Lämna ett svar