DIY-pyssel

DIY ljuslyktor

Medan jag fortsätter leta efter de perfekta ljusstakarna och ljuslyktorna till vardagsrummet passade jag i helgen på att göra egna små lyktor.

Allt en behöver är självtorkande lera (jag använde vit, som jag beställde från skapamer.se – DENNA), bakplåtspapper och glas. Och om en som jag vill måla dem, så behövs givetvis färg också.

Det här är busenkelt: börja med att knåda leran mjuk, kavla sedan ut mellan två bakplåtspapper. Skär en ovan form (obs måste absolut inte vara en helt rund cirkel; halva charmen är att inte göra dem helt runda).

Lägg dem sedan över ett glas, sidorna kommer då veckas men jag gjorde fler veck ”för hand” eller vad jag ska säga, för att få den form jag ville.

Låt sedan stå och torka i 24-48 timmar (du märker ju när den har torkat färdigt) innan du ev slipar kanterna och/eller målar dem. Jag spraymålade mina svarta på utsidan och målade sedan guld på insidan.

Idag pysslar jag med ytterligare projekt, till lilltjejens rum. Oklart om det är hon eller jag som är mest pepp på det jag gör. Eller, det är garanterat jag. Jag tror det kommer bli suuuuperfint.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar