Igår fick jag hem Tyngres senaste nyhet: saffranspudding! Jag åt den som pudding igår kväll men ville givetvis testa att inkludera den i bak också, så det gjorde jag idag!
Valet av bakverk föll på proteinmuffins. Och så la jag till lite vit choklad i form av proteinella vit choklad. De blev inte de snyggaste muffinsen jag gjort, men oj så goda! Vill en ha ännu mer saffranssmak kan en absolut tillsätta lite extra, antingen torkad saffran eller flytande.
Proteinmuffins med saffran & vit choklad
receptet ger 7 muffins
Du behöver:
- 1 dl saffranspuddingmix från Tyngre
- 2 dl mjölk
- 40g (0,75 dl) havremjöl
- 7g (1 msk) fettreducerat kokosmjöl (vanligt kokosmjöl funkar fint)
- 1 msk (5g) kasein proteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 ägg
- strax över 2 msk (46g) fibersirap gold, jag använde Nicks sirap med honungssmak (annan sirap eller honung funkar bra)
- 25g (1,5 msk) proteinella vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 7 muffinsformar på ett ugnsgaller (jag använder formar i silikon och rekommenderar det varmt, så smidigt!)
- Vispa ihop saffranspuddingsmix och mjölk, ställ in i kylen så länge.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
- Vispa/rör ihop ägg, sirap och proteinella. Rör sedan ner också saffranspuddingen.
- Vänd slutligen ner den torra blandningen och vänd ihop allt med en slickepot.
- Fördela muffinssmeten mellan muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter, ta ut och låt svalna.
1 Kommentar
Евгений
2 november, 2020 at 10:45Saffran hor julen till och i helgen blev bakades det bade lussekatter och saffransbullar med mandelmassa. Jag anvande mitt vanliga recept pa lussekatter men lanade receptet till fyllningen fran Matpla