Det här är mina bästa proteinkakor. Jag bloggade originalreceptet redan 2018 (HÄR) och har sedan dess gjort dem, utan att överdriva, säkert närmare 50 gånger. Jag älskar dem.
Fyra skäl att älska dessa kakor:
- de är krispiga på utsidan och sega i mitten, precis som cookies ska vara!
- en kan variera smaken på vassleproteinet, och på så vis variera smaken på kakorna
- en kan fylla dem med vad en vill! Tex hackad choklad, torkad frukt, hackad proteinbar, någon god kräm eller nötsmör… osv osv
- de är väldigt enkla att göra
PROTEINCOOKIES med karamell & marshmallowfluff
receptet ger 5 stoooora kakor
Du behöver:
- •60g vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 90g vita fiber-pulver *
- 30g fettreducerat mandelmjöl
- en nypa salt
- 30g kokosolja
- 2 msk mjölk
- valfria ”add ins”, jag hade den här gången i en hackad Double Bite Caramel Crisp från Barebells, och en rejäl klick sockerfritt marshmallowfluff
* Vita fiber-pulver går att köpa från lite olika ställen, jag köper från MyProtein. Googla för inköpsställen!
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rör ihop alla torra ingredienser för kakorna (dvs allt utom kokosolja, mjölk, och ”add ins”) i en skål.
- Smält kokosoljan och låt den svalna något, tillsätt sedan den + mjölken i den torra blandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt valfria ”add ins” (jag tillsatte här den hackade baren).
- Dela upp degen och rulla till 10 bollar, platta till. Lägg 5 av dem på den förberedda plåten, klicka på lite marshmallowfluff och lägg sedan på de 5 resterande plattorna som ”lock”. Nyp ihop kanterna med den undre degbiten.
- Grädda i 9-10 minuter, tills de fått fin färg, ta sedan ut och låt svalna på galler. Kakorna blir helt ljuvligt sega i mitten, medan utsidan blir perfekt krispig.
Inga kommentarer