PROTEINBAK Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

PROTEINCOOKIES med karamell & marshmallowfluff

Det här är mina bästa proteinkakor. Jag bloggade originalreceptet redan 2018 (HÄR) och har sedan dess gjort dem, utan att överdriva, säkert närmare 50 gånger. Jag älskar dem.

Fyra skäl att älska dessa kakor:

  • de är krispiga på utsidan och sega i mitten, precis som cookies ska vara!
  • en kan variera smaken på vassleproteinet, och på så vis variera smaken på kakorna
  • en kan fylla dem med vad en vill! Tex hackad choklad, torkad frukt, hackad proteinbar, någon god kräm eller nötsmör… osv osv
  • de är väldigt enkla att göra

PROTEINCOOKIES med karamell & marshmallowfluff

receptet ger 5 stoooora kakor

Du behöver:

* Vita fiber-pulver går att köpa från lite olika ställen, jag köper från MyProtein. Googla för inköpsställen!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser för kakorna (dvs allt utom kokosolja, mjölk, och ”add ins”) i en skål.
  3. Smält kokosoljan och låt den svalna något, tillsätt sedan den + mjölken i den torra blandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt valfria ”add ins” (jag tillsatte här den hackade baren).
  4. Dela upp degen och rulla till 10 bollar, platta till. Lägg 5 av dem på den förberedda plåten, klicka på lite marshmallowfluff och lägg sedan på de 5 resterande plattorna som ”lock”. Nyp ihop kanterna med den undre degbiten.
  5. Grädda i 9-10 minuter, tills de fått fin färg, ta sedan ut och låt svalna på galler. Kakorna blir helt ljuvligt sega i mitten, medan utsidan blir perfekt krispig.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar