Jag upptäcker nya saker i vår trädgård hela tiden. Under början av sommaren förundrades jag över alla vackra blommor i rabatten, och senare kom hallonen bakom huset, och nu i veckan hittade jag ett plommonträd som börjat få mogen frukt.
Jag ville såklart baka något gott med nämnda frukt och bestämde mig för att göra en kaka med plommon. En saftig, och proteinrik kaka. Jag rev ner sockerfri mandelmassa i smeten och smaksatte både med mitt favoritkasein i vaniljsmak och proteinella vit choklad. Det blev en mycket god kaka vill jag lova!
PLOMMONKAKA med mandelmassa & vit choklad
18 cm i diameter
Du behöver:
- 80g (1,55 dl) havremjöl
- 16g (2 msk) fettreducerat kokosmjöl (vanligt kokosmjöl funkar fint)
- 28g kasein proteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre,s Vaniljdrömmar
- 1 tsk bakpulver
- en rejäl nypa salt
- 2 ägg
- 2 msk mjölk
- strax över 4 msk (92g) fibersirap gold, jag använde Nicks sirap med honungssmak
- 50g (3 msk) proteinella vit choklad
- 90 g sockerfri mandelmassa
- 150 g plommon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (med diametern 18 cm)
- Riv mandelmassan grovt, ställ åt sidan.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
- Vispa/rör ihop ägg, mjölk, sirap och proteinella. Vänd ner den torra blandningen och vänd ihop med slickepot.
- Rör ner den rivna mandelmassan och rör ihop.
- Häll över smeten i den förberedda springformen och lägg på skivade plommon, tryck ner lätt i smeten.
- Grädda i ca 25 minuter, ta ut och låt svalna.
1 Kommentar
Kaci Cheeseman
14 augusti, 2021 at 20:07Your recipe sounds delightful and the photos are absolutely stunning!!