Häromdagen när jag ändå var på Dollarstore passade jag på att köpa med mig lite sockerfritt godis att använda i bak. Gräddkolor och marshmallows, av märket deBron. Väl hemma satte jag igång direkt, jag visste nämligen precis vad jag ville göra med marshmallowsen – en blondie. Närmare bestämt en proteinblondie med smak av gräddkola, fylld med Proteinella i smaken salted caramel (favvo!) och toppad med marshmallows. Resultatet blev ärligt talat ganska exakt som jag tänkt mig och hoppats på. Lagom sega blondies, där sältan i smeten möter sötman i marshmallow-toppingen.
PROTEINBLONDIE med salt karamell & marshmallows
receptet ger 4 blondies
Du behöver:
- 1 dl (40 g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
- 1/2 dl (26 g) vetemjöl
- 2 msk (10 g) kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Gräddkola
- 1/2 msk sukrin gold
- 1/2 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 1/4 dl (22 g) kokosolja
- 1 msk (16 g) Proteinella Salted Caramel
- 1/2 dl (65 g) mörk fibersirap, jag använde NICK’s med honungssmak
- 1 äggula
- en näve sockerfria marshmallows
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15 x 15 cm)
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt flytande kokosolja, proteinella, fibersirap och äggula, och arbeta ihop till en tjock deg. Tryck ut i den förbereda formen.
- Grädda i 10 minuter, ta sedan ut och fördela marshmallow över. Grädda under grill i ugnen i ytterligare 4-5 minuter, tills marshmallowsen fått lite färg. Ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.
Inga kommentarer