PROTEINBAK Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

Marshmallowfyllda pepparkakor

Imorse vaknade jag tidigt. Det första jag tänkte på när jag slog upp ögonen var pepparkakor. Jag har faktiskt inte bakat några pepparkakor denna vinter, så det var väl inte mer än rätt att suget nu äntligen slog till. Men jag ville inte göra vanliga pepparkakor, jag ville göra pepparkakor med piff. Medan jag låg i sängen och funderade på hur jag skulle piffa till mina pepparkakor slog det mig att jag hade en bunke med marshmallowfluff i kylen. Perfekt! Så fick det bli, och jag gick raka vägen från sängen till köket och började plocka fram ingredienser.


MARSHMALLOWFYLLDA PEPPARKAKOR

Receptet ger 4 STORA kakor

Du behöver:

  • 60 g vassle proteinpulver
  • 90 g vita fiber-pulver
  • 30 g vetemjöl
  • en nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 30 g kokosolja
  • 2 msk mjölk
  • Några skedar marshmallowfluff

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop vassle, vita fiber, mjöl, salt, kanel och pepparkakskrydda.
  3. Smält kokosoljan försiktigt i micron, ta ut och rör ner mjölk. Häll sedan över den torra blandningen och arbeta ihop till en deg.
  4. Forma 8 bollar, platta till. Klicka på marshmallowfluff på hälften av kakorna, lägg sedan resterande kakor som ett ”lock” ovanpå fluffet. Tryck till i kanterna så det blir någorlunda tätt.
  5. Grädda i ca 10 minuter, tills kakorna fått lite färg.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar