Vardagsuppdatering

Sjukvecka

Sista dagen i Schweiz var jag väldigt trött, och väl hemma slog den till, förkylningen. Nu börjar jag äntligen känna mig återställd, efter en vecka rätt jäkla däckad. Såhär har sjukveckan sett ut:

På ett sätt var den här lilla sjukan rätt bra timead, eftersom jag hade plugg att ta igen då jag missat första veckan av min nya kurs som började när vi åkte till Schweiz. Eftersom jag varken tränade eller tog långpromenader med Rut hade jag plötsligt fyra timmar extra som jag nu kunde lägga på att komma ifatt i kursen. Den här kursen är WAY more omfattande och ”köttig” än de kurser jag läst hittills, utöver de tre tjocka kursböckerna på bild ovan ska jag läsa en pjäs och två romaner, samt se två filmer. Har absolut stressat upp mig rejält, så som jag ofta gör innan jag lyckas samla mig och börja beta av saker ”en sak i taget”…

Mest störigt är allt som ska läsas, för det gör att jag snällt får hålla mig från att börja läsa någon av de böcker jag beställt hem och faktiskt VILL läsa..

Förra lördagen hade jag inte riktigt hunnit fatta hur sjuk jag skulle bli, så trots lite rinnig näsa tog jag mig iväg till Stockholm med mamma för att gå på hennes julklapp; konsert med Albin Lee Meldau. Vi båda är väldigt förtjusta i honom och hans musik, och vi hade en toppenmysig kväll på alla sätt och vis.

Sen, slog den till med full kraft, förkylningen. Som tur var är Rut världens chillaste hund och hade inget emot att aktiviteten uteblev och att vi istället mest mös i soffan hela dagarna.

Någon gång i mitten av veckan gick febern ner och jag fick jag lite mer energi. Då passade jag på att sätta upp en tavla i vardagsrummet. Men det var också ungefär allt energin räckte till, för sen behövde jag ligga ner resten av dagen haha. Älskar för övrigt denna tavla. Den är målad av Sandra Blomén Maschinsky och jag köpte den från WOA (Wall Of Art). Den heter ”Saturday” och ni hittar den här.

Självklart lyckades jag smitta min mamma med förkylningen så också hon låg hemma febrig i slutet av veckan. Eftersom jag knappast kunde bli smittad på nytt av samma sjuka så åkte jag dit med en påse godis och en liten påskpresent. Hundarna busade i den djupa snön i trädgården, de är så satans söta ihop de här två! Alla tre här hemma längtar till helgen om två veckor; då ska lilla Olga bo hos oss några dagar. Kommer bli så mysigt!

Att jag blev rastlös av att bara ligga hemma blev väldigt tydligt när jag fick infallet att köpa ansiktsmasker och fotinpackning för att vi skulle ha någon slags ”hemma-spa” här hemma en kväll. Jag har aldrig ens provat ansiktsmask tidigare men jag valde i alla fall svarta peel off-masker med glitter och stjärnor i. Pga ska det va så kan det lika gärna va ordentligt, liksom.

Igår var första dagen jag kände mig tillbaka på banan. Feberfri sedan något dygn och inte längre gul i näsa och hals. Vi tog en morgonpromenad i solen, Rutan och jag, och som alltid när hon får välja vägen så blir det en runda i centrum. Vet inte varför hon föredrar att gå inne i stan framför den trevliga rundan längs ån och åkrarna. Men men, jag njöt bara av vädret och att må bättre igen.

Sen ville jag försiktigt få in lite rörelse, innan jag återgår till gymmet, och körde därför ett kort 20-minuters pass med kettlebells här hemma. Jag postade en video med övningarna på min instagram, här hittar ni det. Det var i alla fall himla skönt att röra lite på sig igen och inte mådde jag sämre efteråt så idag är jag nog redo att gå tillbaka till gymmet, om än för ett lätt pass.

Efter lunch tog jag med mig Rut och åkte för att hjälpa O i hans nya lokal som skulle målas. Till en början var Rut väldigt (!) bekymrad över att O stod uppe på den höga ställningen, men efter lite ylande lugnade hon ser sig och sen var hon hur lugn som helst. Hon bara strosade runt och iakttog oss, var aldrig i vägen eller försökte smita ut genom den öppna dörren. Hon vill vara där vi är, alltid. Tillslut la hon sig i solen och sov.

Nu ska jag ta tag i den här dagen! Det blir en morgonpromenad, följt av en tur till gymmet, och sen ska jag försöka plugga resten av dagen. Ikväll ska vi äta ostfondue som vi köpte med oss hem från Schweiz, mmm gott!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar