Den här godingen försvann på cirka fem minuter i det här hemmet. Men alltså. Jag menar. Det är ju ändå en kladdig brownie fylld med salt kola. Så ja.
BROWNIES med salt kolafyllning
receptet ger ca 5 stora brownies
Du behöver:
- 2 msk (35g) hasselnötssmör
- 2 msk (30g) kokosolja
- 2 msk (35g) Barebells hasselnötskräm
- 1 ägg
- 1/2 dl (75g) fibersirap gold
- 2 dl (65g) mandelmjöl, EJ fettreducerat
- 4 msk (30g) kakao
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- 80g sockerfria Werthers original
- 2 msk grädde
- flingsalt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop hasselnötssmör, kokosolja, hasselnötskräm, ägg och sirap i en bunke (för hand med sked eller handvisp)
- I en annan bunke, blandar du resterande ingredienser (kolor, grädde och flingsalt)
- Vänd ner den torra blandningen i ägg/nötsmörs-blandningen och rör ihop till en jämn smet.
- Fördela ca 2/3 av smeten i en brödform (jag använder en i silikon, använder du en vanlig är det en god idé att ha ett bakplåtspapper i botten) och grädda i 5 minuter.
- Gör under tiden kolasåsen; smält ihop kolorna med grädden på låg värme i en liten kastrull. Häll över den förgräddade browniebotten, strö över flingsalt och klicka över resten av browniesmeten.
- Grädda i ytterligare 10-15 minuter, använd teststicka. Låt svalna helt, och gärna övernatta i kylen, innan du skär upp och serverar.
2 Kommentarer
sanna
23 maj, 2018 at 19:10känns som att du har slutat göra alla ”smala och lätta” bakverk som innan när du använde mycket zucchini, äggvita, bönor, kvarg osv och börjat basera dina bakverk på mycket olja, nötsmör. choklad osv? stämmer det? vore intressant att höra om det finns någon tanke 😀
sanna
1 juni, 2018 at 22:53hade varit spännande att höra ditt resonemang <3