MJUKA KAKOR & MUFFINS Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

Kladdig chokladkaka med geisha

När jag tog min bästa chokladkaka och bytte ut äggen mot bönspad blev det inte bara en vegansk kaka, utan det visade sig också bli den allra godaste, kladdigaste kakan ever. Som pricken över i toppade jag hela härligheten med krossad hemmagjord geisha (ej vegan). Alltså succé är bara förnamnet, det här måste ni testa!

GEISHA-KLADDKAKA

receptet är för en form med 18 cm diameter 

Du behöver:

  • 220g kokta vita bönor, avrunna och sköljda (spara spadet)
  • 1 dl bönspad
  • 2 msk fibersirap gold
  • 40g mörk choklad, jag använde Nick’s steviasötade
  • 1 msk (15g) kokosolja
  • 3/4 dl kakao
  • 3/4 dl sukrin gold *
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 1 laddning hemmagjord geisha, hackad

Gör såhär:

  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, och fetta kanterna+botten. Sätt ugnen på 165 grader och börja med kakan:
  2. Mixa ihop bönor med bönspad och sirap till en slät smet.
  3. Hacka chokladen och smält försiktigt ihop med kokosolja (20-30 sek i micro brukar räcka) rör ihop och låt svalna en aning innan du tillsätter chokladblandingen i bönsmeten. Mixa några snabba varv. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa en sista gång så du får en jämn och fin smet.
  4. Häll smeten i den förberedda formen, strössla över hackad geisha och tryck ner lite i smeten. Grädda i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt, ställ sedan in i kylen några timmar innan serving (gärna över natten).

Du kanske gillar

3 Kommentarer

  • Svara
    Moa haldin
    11 januari, 2019 at 18:23

    Är den jätte lös när man först tar ut den eller ska den vara fast?🥰

    • Svara
      Anonym
      11 januari, 2019 at 18:24

      skulle uppskatta ett svar, har lite panik inför att släkten ska komma hihi

    • Svara
      roethlisberger
      12 januari, 2019 at 10:06

      Använd teststicka. Det ska givetvis inte vara rinnig smet, men lite kladdig gör inget. Den stelnar när den svalnar.

Lämna ett svar