När jag vill ha något litet och sött, snabbt, är det chocolate cups jag gör. Enklast möjliga är såklart att smälta choklad och fylla med nötsmör, men min absoluta favorit är nog cookie dough-fyllda cups. Jag brukar höfta innehållet i kakdegen men den här gången blev den så himla bra så jag tänkte att jag måste dela med mig till er. God att rulla till småbollar och ha i glass också!
COOKIEDOUGH-CHOCOLATE CUPS
5-6 cups
Du behöver:
- 1 msk mandelsmör
- 1 msk mjölk
- 1/2 msk kokosolja
- 10g vassle i vaniljsmak, jag använde Tyngre vaniljdrömmar
- 1 msk fettreducerat kokosmjöl
- 1 msk havremjöl
- en nypa salt
- 80g choklad
Gör såhär:
- Rör ihop mandelsmör, mjölk och kokosolja.
- Tillsätt vassle, kokosmjöl, havremjöl och salt. Arbeta ihop till en smidig deg.
- Smält chokladen. Häll ca hälften i 5-6 formar (jag använder muffinsformar i silikon) och dra upp på kanterna. Ställ in i kyl/frys att stelna.
- Rulla kakdegen till 5-6 bollar, platta till och lägg en i varje chokladtäckt form. Häll över resten av chokladen och låt stelna i kyl/frys.
Fler chocolate cups att spana in:
Inga kommentarer