Dags för ett nytt recept! I helgen åt vi nämligen pannkaksfrukost, och inte vilka pannkakor som helst, utan fluffiga och härliga proteinpannkakor.
Pannkakorna är mjölfria och innehåller istället mitt favoritsubstitut för just mjöl: kikärtor. Men självklart smakar de inte kikärtor. När det kommer till att baka med kikärtor (och bönor/baljväxter överlag) har jag ett par tips: skölj kikärtorna noga. Om du orkar; pilla bort ”hinnan”. Slutligen; smaksätt ordentligt.
CHOKLAD & JORDNÖTS-PANNKAKOR (mjölfria)
receptet ger 1 portion / 5 mindre pannkakor
Du behöver:
- 100g kikärtor, väl sköljda och avrunna
- 1 stort ägg
- 4 msk mjölk
- 32g (2 msk) jordnötssmör
- 1/2 dl (30g) vassle, jag använde det här i smaken Peanutbutter Cups
- en nypa salt
- 1 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.
- Värm upp en stekpanna på medelvärme och smält en klick smör. Stek pannkakorna i 1-2 minuter per sida.
- Servera hur du vill, förslagsvis med chokladsås. Vi toppade med chokladsås från Barebells.
Inga kommentarer