Jag tog mitt recept för kolasnittar, delade degen på två och bredde ett lager hasselnötskräm mellan dem. Det visade sig bli helt makalöst smarriga kakor! Jag gräddade dem i 8 minuter, vilket gjorde att de påminner mer om mördegskakor än kolakakor, vilket jag personligen verkligen gillade men önskar du segare kakor kan du korta ner gräddtiden något. Oavsett kommer du få supergoda kakor!
Kolakakor med hasselnötskrämsfyllning
receptet ger ca 9 kakor
Du behöver:
- 50g kokosolja, mjuk
- 2 msk fiber sirap gold, jag använde Nicks fibersirap med honungssmak
- 60g fettreducerat mandelmjöl (dryga 1,25 dl)
- 10g fettreducerat kokosmjöl (lite mer än 1 msk)
- 1/3 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 3 msk hasselnötskräm, jag använde Barebells hasselnötskräm
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15x15cm).
- Rör ihop kokosolja och sirap tills helt jämnt.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner i olja/sirap-skålen.
- Rör ihop allt och arbeta ihop till en deg. Dela upp degen i två delar och tryck ut hälften i den förberedda formen. Bre över hasselnötskräm. Platta till resterande deg och lägg som en ”lock” på toppen.
- Grädda i ca 8 minuter, ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar.
1 Kommentar
Anonym
31 mars, 2020 at 08:47Vad gott det ser ut 🙂