Proteinkakor hörrni. Jag har mitt to-go-to-recept som jag alltid återkommer till för det är helt enkelt så jäkla bra. Denna gång gjorde jag en ”blond” variant, med cashewsmör och vit choklad (och lite vanilj). Mmmm ni hör ju, så gott!
Jag använde ett slätt cashewsmör från Nuts Fabriken, vassle proteinpulver i smaken ”vaniljdrömmar” från Tyngre, vitafiber-pulver från Bulk, samt den sockerfria vita chokladen jag skrev om häromdagen som jag hittade på Dollarstore.
PROTEINKAKOR med cashew & vit choklad
receptet ger ca 8 kakor
Du behöver:
- 60 g vassle proteinpulver i vaniljsmak
- 90 g vitafiberpulver *
- 30 g vetemjöl
- en nypa salt
- 30 g cashewsmör
- 3 msk mjölk
- 35 g hackad vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rör ihop alla torra ingredienser (utom den hackade chokladen)
- Rör ihop cashewsmör och mjölk tills slätt, häll sedan över torra blandningen. Arbeta ihop till en deg.
- Vänd ner den hackade chokladen, arbeta in.
- Rulla bollar och platta till, lägg på plåten.
- Grädda i 8-10 minuter, tills kakorna fått fin färg.
* Vitafiberpulver kan du beställa från lite olika ställen, nu senast köpte jag dessa stora 1-kilos påsar från Bulk.
Inga kommentarer