LUNCH & MIDDAG Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER

Wrap med sötpotatishummus, grönsaker och filébitar

Igår åkte vi på kvällsutflykt till sjön. Jag älskar älskar älskar augusti alltså! Ljuset är så gyllene, framför allt till kvällen. Och temperaturen magisk.

Och självklart hade vi passande ätbart med oss, nämligen wraps. Wraps är en himla bra grej alltså! Man kan fylla dem med precis vad man vill, de håller typ hur länge som helst, och med rätt bröd + rätt förpackat så kladdar de ingenting i väskan.

Gårdagens wraps innehöll följande:

  • Sötpotatishummus (recept längre ner)
  • Babyspenat
  • Sojafräst kålblandning (kålmix från Willys stekt med japansk soja, easy peasy)
  • Majs
  • Filébitar från Hälsans Kök (också stekta i japansk soja)
  • Srirachamajo

Och (!!!) själva BRÖDET. Det ska vara libabröd! Stort och håller tätt/blir inte fuktigt av fyllningen så allt geggar ihop.

SÖTPOTATISHUMMUS

Du behöver:

  • 1 sötpotatis
  • 1 pkt kikärtor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 rågade matskedar tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • En rejäl skvätt citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Skala och tärna sötpotatisen. Fördela på plåten. Tillaga tills mjuka, beroende på storleken på tärningarna tar det ca 20-30 minuter. Känn på dem med sticka, de ska vara mjuka.
  2. Lägg kikärtor PLUS spad i en bunke tillsammans med vitlöksklyftorna. Micra på full effekt i 3 minuter. Låt svalna lite, mixa sedan ihop med tahini, spiskummin, salt och citron till en slätt hummus.
  3. När sötpotatisen är klar, släng ner den också och mixa tills slätt.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar