DRYCKER & SMOOTHIES Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Morgonstund PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Matcha Smoothie med smak av Mandel, Vanilj och Citron

Som jag skrev igår när vi kikade in i mitt skafferi (jag uppdaterade förövrigt just det inlägget då jag underligt nog glömt en bild föreställande typ favvo nummer ett) är jag inte i topp vad gäller gröna grejer. Men, ni vet, jag gillar ju utmaningar och framför allt i köket! Så nyinförskaffat matchapulver fick igång idéerna igår, och jag insåg att maskering i form av övertagande smaker krävdes för att komma undan te-smaken. Därför gav jag mandel, vanilj och citron huvudrollerna och denna smoothie skapades. Vacker att se på – ljuvlig att sörpla i sig!

matchasmoothie1

Och nej, den smakar varken matcha, avocado eller spenat. Jag lovar. Tricket är citron, även om vanilj och mandelsmör gör ett fint basjobb. Så skippa inte citronen – det måste inte vara mycket men en skvätt är vad som rundar av smaken och verkligen tar denna smoothie från rätt-gott-sätt-att-få-i-sig-nyttigheter, till : så-god-att-jag-skiter-vad-som-är-i (även fast vi vet ju att det är massa finheter i men ändå – denna dricker man för att den är så himlans god, inte för innehållet) .

Smoothie för 1:

 • 1/2 frusen avocado
 • 1 dl frusen spenat
 • 2 dl mjölk
 • 1 msk mandelsmör
 • 1 msk matcha pulver (jag använde detta)
 • 2 msk proteinpulver med vaniljsmak
 • 1/4 tsk vaniljpulver
 • 20 droppar vanilj-stevia (jag använde märket sweetleaf)
 • ”en skvätt” citronsaft

Gör såhär: Mixa, häll upp och njut! (Konstatera att dina förutfattade meningar var felaktiga och lova dig själv att framöver vara mer öppen för nya grejer. Framför allt om du hittat receptet här.)

matchasmoothie2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar