Igår var det finfredag och i och med det la jag lite extra tid på middagen. Gjorde ett gäng lasagneplattor med lchf-pasta, sedan stekte jag upp en rödlök och massa vitlöksklyftor tills de mjuknat. Hade i nötfärs, en skvätt vatten och kryddor (salt, peppar, färsk basilika). Rev ner två morötter och sist ett gäng upphackade körsbärstomater. Avslutningsvis rörde jag ner en burk mini-fraiche och några rejäla skedar keso. Sedan byggde jag lasagnen och toppade det hela med smulad fetaost. Skjuts in i ugnen och låta bli genomvarm och få lite yta – klart! Här serverades den med en sallad på ruccola, gurka, nektarin, jordgubbar, gul kiwi och ännu mer fetaost. Såå gott! Lasagnen blir krämig och smakrik – precis som lasagne ska vara, alltså!
LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering
4 Kommentarer
T
15 juli, 2012 at 06:53Hur gör du plattorna? Smetar du bara ut allt på en plåt? Hur länge brukar du ha dem i ugnen?
roethlisberger
15 juli, 2012 at 07:27jag använder detta recept; http://roethlisberger.shapemeup.se/2012/04/09/sondagsmiddag-som-den-ska-va/
och ja, ut på en plåt, inne i ca 10 minuter (man ser när de är klara) och så skär jag dem i lagom stora bitar 🙂
T
15 juli, 2012 at 06:53Hur gör du plattorna? Smetar du bara ut allt på en plåt? Hur länge brukar du ha dem i ugnen?
roethlisberger
15 juli, 2012 at 07:27jag använder detta recept; http://roethlisberger.shapemeup.se/2012/04/09/sondagsmiddag-som-den-ska-va/
och ja, ut på en plåt, inne i ca 10 minuter (man ser när de är klara) och så skär jag dem i lagom stora bitar 🙂