Efterrätt och gotte GODIS kitchenstories Kost Okategorierat PROTEINBAK Recept Träning Vardagsuppdatering

Gör egna sura remmar & ”gummies” (med aminosyror! eller utan!)

Alltså kompisar!!!!! Det här!!!!! Jag vet inte riktigt vad jag mer ska skriva, vill mest bara skriva tusen utropstecken. För jag är pepp (!!!) på att visa er hur en gör egna sura remmar och ”gummies”. Visa er hur lätt det är, och inte minst berätta att de dessutom blir så-himla-goda. Utropstecken!!!

suraremmar3

Okej. Nog med utropstecken. Jag har haft den här idén redo att testa i nästan ett år nu. Ett år!? Receptskissen har hängt på min kyl för mig att se vareviga dag, och ändå har det inte blivit av.

Ni kanske har sett ”Panda Protein Candy”? Om inte, är det alltså små påsar med BCAA-berikat godis. Jag har inte smakat själv, men när jag såg de färgglada godisarna dyka upp i mina olika flöden fick jag i alla fall äntligen tummen ur att testa denna idé jag alltså (av någon oförklarlig anledning) skjutit upp på så länge. I helgen gav jag det ett försök – och nu vill jag göra sura remmar och smågodis i all världens färger och smaker och former.

PS: varje recept är boostat med en skopa BCAA – en skopa som går fint att utesluta om en så önskar!

surabcaagummies

Mina första experiment blev med två gamla favoritsmaker från Sisu; mina fräscha limehjärtan smaksatte jag med Mojito-BCAA och de sura remmarna smaksatte jag med BCAA i Iste Persika-smak. Jag har redan en hel drös andra smaker jag vill testa, till exempel sura hallonremmar med Tyngre’s hallonsaft, och smågodis med deras tuttifrutti-EAA. Mmmmmm kan inte bli annat än succé!

Jag förstår att ni är mindre intresserade av mitt svammel, och mer intresserade av recepten. Så en sista bild, sen kör vi!

suraremmar2

SURA REMMAR med smak av Persika & Mango

”Garnering” för sursockrade remmar: (ungefärliga mått)

 • 1,5 dl sötströ
 • 1/4-1/2 tsk citronsyra

Gör såhär:

 1. Förbered en plåt som du lägger antingen en silikonmatta på, eller ett inoljan bakplåtspapper.
 2. Mixa ihop mango, BCAA och vatten så du får en slät kräm.
 3. Rör ihop med sötströ och sirap i en liten kastrull och koka upp på hög värme.
 4. Låt koka ordentligt i 5-6 minuter, och dra sedan från värmen.
 5. Tillsätt gelatinpulver och vispa under tiden så du inte får gelatinklumpar. Rör slutligen ner citronsyra.
 6. Häll ut på den förberedda plåten och bre ut till en jämn rektangel. Låt svalna i rumstemperatur, minst några timmar men gärna över natten.
 7. Mortla ihop sötströ och citronsyra (eller, om du som jag inte äger någon mortel; rör ihop i en tallrik med höga kanter med en gaffel och liksom ”krossa” ihop)
 8. Klipp/skär godiset till remmar, vänd dem i sockerblandningen och rulla ihop!

suraremmar1surabcaagummies1

SURSOCKRADE ”GUMMIES” med smak av Mojito:

 • 1 skopa (1 msk) BCAA med moijtosmak
 • 3 msk gelatinpulver
 • 1,25 dl vatten
 • rivet skal från 1 lime

”Garnering” för sursockrade gummies: (ungefärliga mått)

 • 1,5 dl sötströ
 • 1/4-1/2 tsk citronsyra

Gör såhär:

 1. Rör ihop BCAA, gelatinpulver och vatten (eller skaka ihop i en shaker bara) och värm upp i en liten kastrull på låg/medel-värme.
 2. Låt det ”tjocka till sig” i några minuter (ca 5 minuter) tills gelatinet lösts upp helt, rör regelbundet med en visp för att försäkra dig om att inte få några gelatin-klumpar.
 3. Dra kastrullen från värmen och rör ner limeskal. Häll upp i pralin- eller godisform i silikon*
 4. Ställ in i kylen 2-3 timmar (eller om du är väldigt otålig; frys i 15-20 minuter)
 5. Mortla ihop sötströ och citronsyra (eller, om du som jag inte äger någon mortel; rör ihop i en tallrik med höga kanter med en gaffel och liksom ”krossa” ihop) och täck godisarna genom att helt enkelt rulla runt dem i sockerblandningen.

* En vanlig isform kanon! Jag rekommenderar dock en form i silikon, då det är enkelt att sedan bara ”ploppa ut” godisarna.

Näst på tur för mig står sura cola-nappar. Jag har tokförälskat mig i Sisu’s nya EAA i smaken ”Kristallklar Cola” och har både recept och tillvägagångssätt färdigskissat i huvudet, redo att bli verklighet!

sisuEAA

Du kanske gillar

11 Kommentarer

 • Svara
  Sofia
  23 juni, 2016 at 08:53

  Hej Fanny!
  Du delar med dig av så mkt gott, så vad kan jag då göra i gengäld tänkte jag..
  Jo jag kan ju med dela med mig..
  Sett att du försöker lära dig stå på händer, något jag bara kan drömma om…problem med handlederna…
  Skulle vilja tipsa om denna kille: https://www.youtube.com/channel/UCPJC7ycylCdQv0-mjkmVkug/videos
  Handstående: https://www.youtube.com/watch?v=1FeqjVPg4eA
  (Nä, känner inte honom, räcker att titta på honom för att förstå att han kan sin sak).
  Lycka till och skam den som ger sig 😀
  Stor Kram

 • Svara
  Julia Lundberg
  23 juni, 2016 at 12:01

  Ah!!! Helt lyrisk 😀 har redan hunnit åka och köpa allt som krävs för att baka! Men hur är det med citronsyran? Är det samma citronsyra som en kan köpa i färgbutiker som fräter bort rost? Det känns lite giftigt 😉

  • Svara
   roethlisberger
   23 juni, 2016 at 14:21

   Citronsyra använder man när man gör sylt och saft (för hållbarheten) och finns på kryddhyllan i alla vanliga mataffärer 🙂 påsen jag köpte var märket santa maria. Så det är varken så konstigt eller giftigt 😉

 • Svara
  Moa
  9 juli, 2016 at 04:53

  Hej! Jag provade göra fast med hallonsaft/hallon. Fast när jag skulle rulla ihop remmarna gick dom bara sönder … 🙁 Väntade jag för länge innan jag skulle rulla ihop dom? eller finns det en annan förklaring hehe 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   9 juli, 2016 at 09:41

   Hej Moa! Hmm vad märkligt, du hällde alltså ut smeten på en plåt och lät den lufttorka minst några timmar, innan du klippte längor? Jättekonstigt, min smet var långt ifrån att gå sönder, det var liksom verkligen ”gummi” så som remmar ska vara, eller vad man ska säga.. Vet faktiskt inte vad som kan ha gått fel tyvärr :/

 • Svara
  Lovisa
  23 juli, 2016 at 14:19

  Hej!

  Gjorde dessa förut och konsistensen och smaken blev verkligen jättebra! Däremot funkade det inte alls med ”sockringen” på. Efter bara några minuter smälte det ihop och blev bara kladdigt.. Men hur länge kunde dina remmar behålla sitt socker innan de smälte? Hann knappt äta upp mina innan hälften smält haha

 • Svara
  Rainbowdo95z
  13 februari, 2017 at 09:10

  http://www.50keer50.nl/2013/08/03/funkcje-czynnego-bezpieczenstwa-cz-2
  Purchasing a new or used vehicle could be a challenging process unless you know what you are carrying out. By teaching yourself about car purchasing prior to deciding to go to the dealership, you could make issues less difficult yourself. The following advice will help your following shopping getaway be a little more satisfying.

  Generally deliver a technician along when searching for a new automobile. Automobile sellers are popular for promoting lemons and you do not need to be their next victim. When you can not obtain a auto technician to think about autos together with you, at the very least make certain you have him look at your last decision prior to buying it.

  Know your limitations. Before starting purchasing for your forthcoming auto or van, make a decision what you can manage to spend, and stick to it. Don’t forget about to feature curiosity about your calculations. You are likely to pay out all around twenty percent as an advance payment as well, so be ready.

  Just before going to a dealer, know which kind of automobile you need. Research all of you possibilities before buying so you can decide what works the best for your financial budget and household requires. Shop around to learn simply how much you ought to pay for a prospective auto.

  Prior to signing any agreement take the time to study every single collection, for example the fine print. When there is anything at all listed you do not understand, do not sign before you purchase an answer that you simply understand. Unsavory salesmen may use an agreement to insert numerous costs that were not reviewed.

  When you maintain the preceding guidance under consideration the very next time that you go purchasing a auto, you will certainly be very likely to get a better offer. Investing in a vehicle lacks to be a headaches. Just use the information out of this post and you can have the auto you want with a good cost.

 • Svara
  Emelie
  26 februari, 2019 at 20:11

  Hej! Tror du att man kan byta ut gelatinpulvret mot tex gelésocker rakt av?

  • Svara
   roethlisberger
   8 mars, 2019 at 14:21

   Hej! Jag har aldrig använt gelesocker så har faktiskt ingen aning om hur det funkar. Låt mig veta om du testar!

 • Svara
  Amed Lorindin
  16 april, 2019 at 23:18

  Hej! Enda bloggen jag läser/läst med all rätt! Tack för alla recept.

  Angående andra smaker som t ex cola på BCAA, de kan väl bli svåra att göra sura remmar av i och med att det är svårt att hitta en frukt som ska vara i receptet som matcher smaken av BCAA Cola. Går det att göra sura remmar av annat än frukt? Eller finns det någon frukt som ger konsistensen som behövs men samtidigt låter cola smaken ta över?

  • Svara
   roethlisberger
   17 april, 2019 at 06:39

   Tack så mycket! Roligt förslag med cola, det vill jag också testa! Hmm ska fnula lite på vad en kan byta ut frukten mot, för något som ”fyllning” bör en nog ha i… En kan såklart göra vanliga ”gummies” med colasmak, då de görs utan frukt. Jag TROR dock att exempelvis mango skulle bli rätt gott med cola.. hm ska fundera lite och se om jag kommer på- och kan testa något bra! Hör gärna av dig om du testar och får bra resultat 🙂

Lämna ett svar