BROWNIES & BLONDIES

BLONDIES med salt kola & jordnöt

Dessa blondies blev makalöst smarriga. Perfekt kladdiga, och välfyllda med kolasås och bitar av en jordnöts-bar. Att beskriva dem ytterligare känns bara överflödigt, jag menar kolla bara här;


BLONDIES med salt kola & jordnöt

receptet ger 4 blondies

Du behöver:

  • 98g kokta kikärtor (drygt 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
  • 45g jordnötssmör
  • 4 msk Barebells kolasås
  • 2 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt går lika bra)
  • 1/8 tsk bikarbonat
  • 1/8 tsk bakpulver
  • en rejäl nypa salt
  • 1/2 hackad ”salty peanut”-bar från Barebells
  • lite extra kolasås

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
  3. Mixa ihop kikärtor med jordnötssmör, sirap, kolasås, kokosmjöl, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.
  4. Bre ut smeten i en form (15×15 cm) och tryck ner baren som du skurit i bitar. Ringla sist över lite kolasås.
  5. Grädda i 16-18 minuter, ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvara blondies i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar