Före - efter Inspiration och pepp Resan Träning Vardagsuppdatering

vad är egentligen vikten av vikten?

 

Precis som de allra flesta faktiskt vet – så är vågen mer ett onödigt stressmoment än ett faktiskt bevis på ”framgång” eller framsteg. Självklart kan det vara roligt att se lägre (eller för den delen – högre) siffror efter många veckors kämpande, självklart kan det vara så att man föreställer sig och tror på lycka vid en viss vikt. Jag kan absolut förstå varför just vikten är av så stor vikt när man förändrar sin kost och sin livsstil, men den får inte bli det viktigaste.

Den var viktig för mig med. Nu har jag ju för all del varit nere på en skadlig och sjuk vikt en gång i tiden också, men det var ju inte den vikten jag siktade på att nå igen när jag för dryga året sedan började jobba på min övervikt. Nej, mitt mål var vikten jag hade när jag blev friskförklarad, vikten jag hade när jag tränade, åt och levde hälsosamt, vikten jag tyckte framhävde rätt kurvor men fortfarande tillät mig vara ”fast” och någorlunda nätt, trots min längd.

Precis som jag inte tog några bilder på mig själv när jag var som störst, så förnekade jag även mitt omfång under denna tiden. Men ett tag innan jag vägde som mest, så tog jag mina mått, då ovetandes om de ytterligare 15 kilon som jag skulle behöva gå upp innan de alla fick försvinna (för gott!). När jag nu i januari hittade pappret med måtten uppskrivna tänkte jag kolla hur stor skillnaden var.. hoppsan, tänkte jag, det var ju lite skillnad! Jag har sedan dess inte jämfört, skrev inte heller upp vad jag hade för mått i januari. Varför skulle jag bry mig? Jag vill bara kunna se mig i spegeln och känna  DAMN YOU LOOK GOOD GIRL!! Jag vill kunna dra på mig tighta jeans, korta kjolar eller små linnen utan att känna mig obekväm och pluffsig. Om sedan vågen visar x eller y kilon – skitsamma.

Det är överhuvudtaget något jag alltid alltid råder folk som vill gå framför allt ner i vikt (ärligt talat känner jag ingen som vill gå upp..) – att skippa vågen. Vad gör den för nytta? Vad säger den siffran – egentligen? Den ger dig inte plus i kanten för nybyggda (och tunga) muskler, tvärtom. Den tar inte direkt hänsyn till huruvida vi kunnat utföra vad man bör på toaletten de senaste dagarna. Den är heller verkligen inte nådig under våra röda veckor. Den säger ingenting om allt vatten vi binder efter en kanske lite väl saltad middag, den bryr sig inte om vi är förstoppade, och den är väldigt missvisande om man tränar och bygger muskler. Så kasta ut vågen och mät dina framgångar på annat vis. En viss storlek på den där fina klänningen, en viss tid att klara springturen på… den enda vikt man möjligtvis kan fokusera på är väl då kanske den man lyfter på gymmet, det finns få så härliga känslor som när man kan lyfta sin egen vikt!Sedan dessa bilder togs har det alltså gått två månader. Jag tycker nog att jag blivit en hel del mer definierad och kanske även.. ”större”. Eller fastare. Eller vad man ska säga. Skillnad på vågen eller enligt måttband vet jag dock icke – för det spelar ingen roll!

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  caam
  26 mars, 2012 at 06:11

  Mhmhm vikten är bara ett stressmoment. Under hösten gick jag upp ca 4 kg. Magen var plötsligt degig och jeansen satt snooooor tight. Nu har jag tightat till mig lite igen, men av någon konstig anledning ställer jag mig på vågen för att jämföra. Det går ju inte! Under tiden har jag fått större axlar som också har sitt bidrag till vikten.

  Näe, skit fan i vågen och kör på spegel och känsla!

  • Svara
   roethlisberger
   28 mars, 2012 at 10:37

   Helt rätt! Och bra jobbat 😀

 • Svara
  Emil
  27 mars, 2012 at 16:22

  Det där är riktigt imponerande! Typ halverat storleken! =)

  • Svara
   roethlisberger
   28 mars, 2012 at 10:33

   Tack ska du ha! Hehe ja men faktiskt, det känns riktigt bra 🙂

 • Svara
  Matilda Karlsson
  23 april, 2012 at 20:12

  woaw!! Bra jobbat!
  Men jag måste fråga hur gjorde du!!
  Jag tränar typ 5-8gånger i veckan och äter efter shape-up appen. Men inget har hänt!?
  Du skulle inte kunna komma med några tips om hur jag ska gå till väga?
  //Matilda

Lämna ett svar