Inspiration och pepp Okategoriserade Tankar om ting Träning

Har ni haft personlig tränare?

Under helgens utbildning kom frågan upp om vi som pluggade till Personliga Tränare nu själva hade haft PT någon gång, och det var ungefär hälften som svarade ja (vi var runt trettio stycken). Måste erkänna att jag blev förvånad, visst vet jag att det inte längre bara är kändisar som vill hålla sig i trim som anlitar PT, utan till största del faktiskt ”helt vanliga” människor. Men på något vis trodde jag ändå inte att det vara så många, och jag önskar faktiskt att jag var en av dem som kunde räcka upp handen vid den frågan. Det hade varit intressant att veta nu hur det känns att själv bli coachad och instruerad med både träning och kost, att veta hur man vill/inte vill att ett personlig tränare ska vara, för att själv kunna vara en bra PT senare.

Men, det är ju å andra sidan därför jag går just den här utbildningen. Det är för att bli en bra, säker och kunnig tränare jag valt den i särklass tuffaste, mest intensiva och också dyraste utbildningen, PT-school känns otroligt seriös och bra, och jag tror man ”får tillbaka” pengarna i en stark licens som kommer väga tungt i konkurrensen i framtiden. De kommande månaderna kommer vara väldigt jobbiga, men värda mödan.

Hur är det med er läsare, har ni anlitat PT någon gång? Om ja, varför, hur länge och vad blev resultaten? Om inte, varför inte? Skulle ni vilja? Vad är viktigast när man har en personlig tränare? Är det kunskapen eller den personliga kemin? Vore jättekul om ni ville svara här, är verkligen intresserad av att höra! 🙂

(bild lånad från pt-school)

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Älskar, älskar inte
  25 april, 2012 at 06:58

  Jag har en PT (PtFia) som jag nu har tränat med i snart ett år (!). I början väldigt intensivt med fina resultat och nu mer sällan men regelbundet för att hålla motivationen uppe. Att ha henne som coach är guld för mig och mina resultat. Jag tror att en blandning mellan kunskap och kemi är det viktigaste. Utan kunskap inga resultat, utan kemi— Nej. Man måste gilla sin PT (och antagligen måste en PT gilla sin kund) för att få ett förtroende och skapa en trygghet mellan varandra.
  Stort lycka till i ditt framtida yrke tjejen!

  • Svara
   roethlisberger
   25 april, 2012 at 18:18

   Tack för ditt svar! Pt-Fia verkar ju för det första väldigt vettig och kunnig, lite down to earth sådär, och trevlig. Kul att hon kunde hjälpa dig och att det funkat så bra! Precis som du säger tror jag också att det är en kombination som gäller, det handlar om förtroende och tillit, man lägger ändå en stor del av sitt liv i någon annans händer, så att säga.. och viktig poäng där, att det såklart är likadant – att pt:n ska ”gilla” sin kund, även om en pt också ska kunna vara proffsig och utföra ett bra jobb ändå. men vem vill gå till en pt (hur duktig den än må vara) om man känner att det inte ”klickar” liksom?
   TACK så mycket! 😀

 • Svara
  isabell
  25 april, 2012 at 08:23

  igår frågade jag min pt om jag fick köpa nya timmar hos henne när mina var slut, och hon sa, ”ja, självklart! vi kan inte sluta nu!” för mig är kemin minst lika viktig som kunskapen, jag hade funderat på pt länge innan jag väl bestämde mig, och varför just nu var väl för att jag kände att hon skulle funka för mig. jag behöver någon som pushar mig utanför min comfort zone och låter mig svettas som en jävel, men samtidigt peppar mig och även känner av min dagsform och vet när jag är på max.

  och resultaten ska vi inte snacka om! på dom här femton veckorna har jag hittat muskler på mig själv jag inte ens visste fanns. jag känner mig starkare, snyggare och friskare – och SER det till och med själv! det är värt typ alla pengar i världen.

  kör ett prov-pt-pass med mig när jag kommer hemråå! 😉 <3

  • Svara
   roethlisberger
   25 april, 2012 at 18:13

   tack vännen för utförligt svar – ska bli sjukt roligt att se dina resultat ”live” snart 😀 bara några daagar jag dööör så fiiiint <3

 • Svara
  erika
  25 april, 2012 at 09:31

  Jag önskar också att jag skulle vara en av dem som räcker upp handen på den frågan när jag gör min egen PT-utbildning i augusti, men tyvärr inte! Jag är student (=fattig) och har häst (=fattig x 2) så jag har tyvärr inte råd att anlita en PT just nu även om jag verkligen skulle vilja prova. Men jag tror som du säger att kemin är väldigt viktig om man ska nå fina resultat 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   25 april, 2012 at 18:11

   tack för ditt svar, och jag förstår grejen m studentekonomin och dessutom hästintresse (båda mina föräldrar är veterinärer och har ungefär hundra hästar och hundar och katter och gud vet allt..). Ja, kemin känns faktiskt som steg ett – finns inte den tror jag inte man når önskade resultat alls om jag ska vara ärlig.. hade jag haft pt hade det viktigaste varit att denne såg mig som individ, såg till mina personliga svårigheter/trösklar vad gäller både träning och kost. Så peppen och pushet kommer när det behövs och på rätt sätt!

 • Svara
  Julia
  25 april, 2012 at 11:20

  Jag har bara haft PT när jag ska göra nytt träningsprogram på ACTIC, dock inget med kosten eller så. Jag skulle önska att jag kunde ha det, tror det skulle vara motiverande. Men jag klarar mig själv!

  • Svara
   roethlisberger
   25 april, 2012 at 18:08

   tack för ditt svar Julia! är det ekonomin som hindrar dig? jag menar om det var billigare – skulle du vilja ha pt mer regelbundet då, också för hjälp m kosten?

 • Svara
  nicole
  27 april, 2012 at 09:22

  Jag har anlitat PT i två omgångar – första gången när jag var heeeelt ny på gymmet och inte visste ett skvatt om styrketräning. Då handlade det mycket om att bara introducera mig för basövningar, vilket var supernyttigt. Men jag kraschade ju (eller privatlivet gjorde) efter en tid och slutade träna helt för att jag inte orkade ta mig för något eller vara på gymmet som påminde om en brusten relation.
  Andra gången, med samma PT, var ett år senare (förra sommaren) då jag bestämde mig för att ta tag i allt igen. Hon hjälpte mig att lägga upp en kostplan, ett bra tänk kring träningen för att nå mina mål och lärde mig nya övningar att använda mig av. Det var bara 5 PT-timmar totalt, men det går inte en dag utan att jag träffar henne på gymmet och hon sticker till mig beröm och peppande ord för mitt hårda arbete. Hon svarar alltid på frågor och är mån om att se mig lyckas. Jag tror, liksom dom andra, att kemin är extremt viktig. Att man känner förtroende för sin tränare och att man kan gå till honom/henne när man är osäker, har en dipp eller behöver svar.

  Om jag fick resultat efter att ha fått hennes hjälp? DEFINITIVT. Och jag ångrar inte en sekund att jag anlitade henne, trots att jag fick vrida och vända på varenda krona den månaden. Hon hjälpte mig att lägga grunden – gav mig verktygen och coaching. Men snickra det får man ju naturligtvis göra själv 🙂

Lämna ett svar