Kost PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

sockerfria proteinbollar med jordnötter och mörk choklad

Idag tog jag tag i något jag velat göra länge, nämligen att prova något av Elbe’s alla gotte-recept. Hon ger mig så mycket inspiration och motivation dagligen, och ungefär allt hon hittar på mat(och bak)väg verkar så hiiimlans gott. Nu köpte jag ju med mig finfint jordnötssmör från stan och tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att testa protienbollar ”cookie dough style” low cal. Sagt och gjort, ingredienser plockades fram;Jordnötssmör, kikärter, proteinpulver, mörk choklad
Egentligen bör man ha en mixer här. Nu har jag ju i och för sig en mixer, men den är så fruktansvärt slö så jag mosade faktiskt kikärtorna för hand (något jag snabbt ångrade – har ni mixer så använd den) och blandade sedan i 3 msk jordnötssmör, 0,5 dl proteinpulver (mitt är chokladsmak) och om man önskar kan man här också ha i en aningens sötningsmedel. Jag lät sista skvätten havremjölk åka ner här också förresten, mest för att den stod och såg så ensam ut i kylen..Det låter lite knasigt med kikärtor, och jag har själv väldigt svårt för alla typer av linser, bönor och ärtor i vanliga fall. Hummus är supergott men annars – urk. Men jag valde att lita på Elbe och alla andra hälsobloggar som gjort bollar och bakverk likt dessa, innehållandes just kikärtor, och hyllat dem – och det gjorde jag rätt i!Rulla ett gäng bollar, mina blev rätt kletiga så jag ställde dem i frysen ett tag innan jag smälte chokladen och rullade dem i. Ner i en burk och tillbaka i frysen – de smakar bäst kalla! Med lite fantasi påminner de här bollarna om snickers, tycker jag… med jordnötssmör och choklad är kanske inte det så konstigt, men ändå – nästintill sockerfri snickers (väljer man en annan choklad -och har ett vettigt jordnötssmör- så blir de helt sockerfria!) är ju inte fy skam 😉

I framtiden kommer jag testa andra smaksättningar, alltså ha kvar kikärts-grunden men smaksätta med annat gottgott som kanske kokos, blötlagda nötter och bär, kaffe, vaniljpulver… ja möjligheterna är ju oändliga!! Se så, prova ni också!

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Victoria
  9 maj, 2012 at 17:05

  GUD vad goda de verkade, ska verkligen testas!! 🙂
  Och ja, jag fick ditt svar (x2, hehe) på min blogg också så här kommer mitt svar;
  Yes, blir allt mer säker på att jag verkligen vill utbilda mig till PT så om det bara löser sig ekonomiskt så verkar det bli utbildningen i september – och hjälp, vad kul om vi skulle gå den tillsammans! 🙂 Tråkigt att du fick avbryta nu, dock, men det blir säkert ännu bättre för dig om du får ”ladda om & komma igen”! 😀 vet förresten hur det är med magsjukdomar, jag har IBS och den är riktigt illa ibland.. :/ usch usch, hoppas det blir bättre för dig! Du verkade också supertrevlig & go, så jaa – vi kan väl höras av & kika lite på boende 😀 Absolut! Har inte tid att skriva så mycket mer just nu, men som sagt – vi hörs av, måste aboslut hålla kontakten 🙂 Kram så länge fina du!!

 • Svara
  Alexandra
  9 maj, 2012 at 18:26

  Hoppas det är ok att jag skriver till dig. Vet att du själv varit ismama situation och behöver verkligen hjälp AKUT…. Har börjat överäta nu varje dag. Vettefan vad jag ska göra. Behöver gå ned i vikt (ja, jag är INTE underviktig) men verkar inte klara det. Äter 1300 kcal om dagen men oftast ballar det ur om kvällarna. Snälla snälla, ge tips på hur du kom ur din bulimi!!!! Jgak larar inte mer.

 • Svara
  siri
  9 maj, 2012 at 20:49

  är så fruktansvärt glad att jag funnit denna blogg. blir så himla peppad och får hopp om ett bra liv. fortsätt !!!

  • Svara
   roethlisberger
   9 maj, 2012 at 22:12

   Men gud, vilken fin kommentar! Tack för dina ord, och JA, braaaa att du förstår att du verkligen KAN få ett bra liv – du kan till och med få PRECIS det liv du önskar! Sätt ett mål, och börja resan. Skit i att du inte vet exakta vägen, skit i att du har dålig koll på kompassen – ta bara ett steg i taget. Så kommer du plötsligt ha tagit en himla massa steg och kommit ända i mål…

 • Svara
  Lin
  9 maj, 2012 at 22:35

  Får jag ställa en fråga? Hur ställer du dig till LCHF? Vore roligt med svar. Kram

  • Svara
   roethlisberger
   11 maj, 2012 at 10:58

   Jag trodde de framgick rätt tydligt att jag tycker Lchf är en bra och hållbar livsstil för väldigt många, men inget för mig. Kan skriva mer om det någon dag jag får mer tid! 🙂 kram

 • Svara
  Nicole
  10 maj, 2012 at 09:57

  Åh, nej! NU MÅSTE jag faktiskt ta och testa dom här en gång för alla! I helgen får det bli. jepp.

 • Svara
  Lin
  10 maj, 2012 at 22:53

  Fanny?

Lämna ett svar