GLASS Kost PROTEINBAK Recept RECEPTVIDEOS

RECEPTVIDEO: Coconut Vanilla Cashew Protein Ice Cream

Minns ni inlägget jag skrev om hur en gör krämig och god glass utan glassmaskin? Där delade jag förutom några användbara knep, också med mig av ett supersmarrigt recept på choklad- & hasselnötsglass. Det receptet är fortfarande ett av mina favoritrecept, och jag har utifrån det gjort flera olika glassvarianter. Exempelvis det här, testa testa!

Coconut Vanilla Cashew Protein Ice Cream

Du behöver:

*Xantangummi är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel som framställs av socker genom en bakteriell jäsningsprocess. Det ljusa pulvret har egenskaper som kompenserar för glutens bindande förmåga och är precis som gluten rätt ”klistrigt”. Ytterst liten mängd behövs. Nu för tiden kan en hitta xanthangummi i välsorterade matbutiker, och så finns det givetvis att beställa på nätet. 

Gör såhär:

 1. Rör/vispa ihop proteinpudding, cashewsmör, vassle och mjölk så du får en helt jämn smet.
 2. Strö över xanthangummi, medan du fortsätter röra/vispa. Se till att allting är väl blandat, innan du häller över glassmeten i en plastpåse. Tryck ut så mycket luft som möjligt, och lägg sedan in i frysen några timmar.
 3. När smeten stelnat, men ännu inte är stenhård, tar du ut den och bryter den i bitar. Kör i en matberedare* till en jämn, krämig glass.

* En mixer funkar också, men du lär få en lite lösare glass som då behöver längre tid i frysen.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  anna
  3 maj, 2017 at 19:42

  hur ser du på det du skrev här ; https://roethlisberger.se/2012/05/16/svar/ , och hur du levde då? 🙂

  • Svara
   Fanny Roethlisberger
   4 maj, 2017 at 08:33

   Hej! Hmm förstår nog inte vad du menar.. Läste precis inlägget och förstår inte riktigt vad du syftar på när du säger ”hur jag levde då”? Utveckla gärna frågan, för jag svarar gärna! 🙂 Vet som sagt bara inte riktigt vad det är du menar.

Lämna ett svar