Recept

kaka att ha när man är ute och susar

Jag är ofta ute på vift och även om det är både mysigt och gott att äta ute, så är ju inte ekonomin en sådan riktigt att jag kan göra det var och varannan dag – framför allt inte alla de 5-6 målen jag  får i mig under en dag.

Så, det är fiffigt att ha något snacks tillgängligt i väskan när man kanske inte hinner, vill eller kan äta ute hela tiden. Jag gillar kokta ägg, eller kesokvarg med egen nöt-bär- och kokosmix, men med handen på hjärtat håller de alternativen sig sisådär när det börjar gå några timmar… framför allt i den här värmen! (som man ju inte direkt vill klaga på)

Därför improviserade jag igår ihop ett gäng mellanmålskakor! De påminde om morotskaka i både konsistens, smak och doft. Föga förvånande innehåller de alltså kanel, men inte morot utan det är nötter, quinoa och frukt som är basen här. (Ber om ursäkt för mobil-bild, hade gärna tagit bild med kameran istället men den låg i väskan i bilen halvvägs ner till Skåne när jag stod foto-redo i köket)

För en sats kakor behöver du:
2,5 dl malda nötter (ta vilka du har, jag använde idag 50/50 mandel och hasselnötter)
1 dl quinopuffar
1/2 dl kokosflingor
1 ägg
1 äggvita
1 banan
1 rivet äpple
2 dl hallon
2 msk smält kokosfett
2-3 tsk kanel
1/2 – 1 tsk vaniljpulver

 

Blanda ihop allt tills du får en någorlunda jämn… sörja. Den blir liksom ganska lös. Lägg sedan ut i ”remsor” på en bakplåtspappersklädd (långt ord) plåt. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min, skär i lagom stora bitar (det vill säga så stora som du vill ha kakorna). Sådärja, hur enkelt som helst!

 

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Victoria
  26 maj, 2012 at 12:06

  ÅH, gott det lät (& såg ut!) 😀
  PS. Jag har nu betalat in anmälningsavgiften & fått bekräftat att jag får mina platser på de datumen jag valt, så JAAA vi kommer gå tillsammans 🙂 🙂 🙂 wiiiiie!! Ser fram emot hösten så sjuukt mycket nu 😀 Haha, galet glad! Vi får höras mer framöver om hur vi löser det med boende & så.. Men det fixar sig!! KRAM

 • Svara
  Victoria
  26 maj, 2012 at 12:06

  ÅH, gott det lät (& såg ut!) 😀
  PS. Jag har nu betalat in anmälningsavgiften & fått bekräftat att jag får mina platser på de datumen jag valt, så JAAA vi kommer gå tillsammans 🙂 🙂 🙂 wiiiiie!! Ser fram emot hösten så sjuukt mycket nu 😀 Haha, galet glad! Vi får höras mer framöver om hur vi löser det med boende & så.. Men det fixar sig!! KRAM

Lämna ett svar