Före - efter Inspiration och pepp Resan Tankar om ting

my feet hurt, from kicking so much ass

Alltså HELVETE vad jag blir ledsen och irriterad och arg och deppig och genuint jävla upprörd när jag kommer på mig själv med att inte alls vara mycket bättre än precis det media/samhället/vi själva/våra föräldrar/umgänget fått oss att TRO. Vad jag menar?

Jo, till exempel. Jag vet att jag inte är tjock. Okej, jag vet verkligen det. Jag vet också att jag faktiskt varit tjock, och innan det var jag rätt himla benig och rejält sjuk. Jag vet att kroppen är världens coolaste manick och jag älskar min kropp. Jag älskar att laga all typ av mat, och att komma på nya och hälsosamma (och mer och mer åt raw-hållet, har jag märkt!) maträtter och bakverk har verkligen kommit att bli ett intresse som ger mig enorm glädje. Jag vet att jag är bra mycket hälsosammare och i bättre form än genomsnittet (jo, klart man får säga så. När det är sant. Go ego go!).

Ändå står jag där framför spegeln, noterar att det inte längre är ett glapp mellan låren (och vad fan skulle det glappet vara bra för, egentligen?!), jag ser hur magrutorna inte är lika tydliga (ja Fanny, när man har anorexi syns ”magrutorna” för att man är rätt nära döden 🙂 inte för att man är fit). Ändå blir jag ledsen när jag inte får på mig alla jeans, eller t-shirtens ärmar får huden/underhudsfettet (för jag vet också att det inte är värsta fettvalkarna jag har, direkt) att ”bubbla” fram. Ändå ligger jag och funderar på om jag verkligen vill fortsätta det här, om jag verkligen vill äta så mycket och träna som jag gör, jag går ju upp i vikt…?

Alltså lilla Fanny, vill jag nu pedagogiskt säga med en extremt lugn och anings provocerande hobbypsykologs-röst. Du tränar – du får muskler. Kind of the point. Det var ju det här jag ville. Jag både vet och känner att jag inte är ”lös”, även om jag är lite större. Det enda stället jag märkbart ser och känner av ”det extra hullet”, är i ansiktet. Men jag har alltid haft ett baby-face med små kinder och några hakor för mycket. Big deal.

Ja, tydligen är det en big deal, för min spontana reaktion blir att folk ser det ju inte. Folk ser inte att det är muskler jag har där under. Folk ser inte att förmodligen har jag samma mängd fett på ett ungefär, medan muskelmassan ökat. Så då får jag för mig att deff är det enda logiska nu. Vilket absolut, någon gång i framtiden, kan vara ett alternativ. Att formtoppa i någon form och få fram tydligare konturer och definition. Absolut. Men då vill jag göra det av enbart det skälet, inte för att jag bryr mig ett piss om vad någon annan ser, noterar, vet eller tror om mig och min kropp.

För att avsluta detta hormon-poppande inlägg (tycker mig riktigt kunna seee PMS-en bubbla upp mellan bokstäverna) vill jag (återigen) understryka att jag vet att jag inte är fet. Okej, jag vet det. Jag älskar min kropp och att den svarar så bra på min kost och träning. Att den ger mig det jag ber den om, att den levererar snabbt, utan anmärkning och jävligt precist ändå. Det jag blir upprörd över är att det finns kvar, det där vad-tänker-alla-vad-får-man-bör-man-ska-man-grejen. Så nu ska jag (ofantligt demonstrativt) ta en riktigt fin body lotion, klappa mina rätt stabbiga men ack så användbara spiror, pilla mig extra mycket i naveln som sitter där, som pricken över i på mitt kanske lite vadderade sexpack, och säga tack kroppen, för att du är så himla bra!Ryggen min. Vår 2011, vår 2012, och sommar 2012. En sak är i alla fall säker; varken i våras eller för ett år sedan hade den kunnat lyfta ens hälften av vad den klarar idag!

Du kanske gillar

38 Kommentarer

 • Svara
  johanna
  27 juni, 2012 at 21:59

  ååååh, när jag läser detta känner jag igen mig så jävla jävla jävla mycket! Har inte gått igenom det du har tidiagre, inte i närheten, men det är tankesättet och hur jävla mycket det växlar på en sekund!
  Går typ igenom nästan samma dilemma nu alltså.. och hjärnan min vet inte vad den ska ta sig till, jag glömmer bort vad jag så sansat kom fram till för bara minuter sen. Är lite för stor, och vill ner, men jag har fattat enormt tycke för styrketräning och vill bygga muskler… vad göra liksom??

 • Svara
  johanna
  27 juni, 2012 at 21:59

  ååååh, när jag läser detta känner jag igen mig så jävla jävla jävla mycket! Har inte gått igenom det du har tidiagre, inte i närheten, men det är tankesättet och hur jävla mycket det växlar på en sekund!
  Går typ igenom nästan samma dilemma nu alltså.. och hjärnan min vet inte vad den ska ta sig till, jag glömmer bort vad jag så sansat kom fram till för bara minuter sen. Är lite för stor, och vill ner, men jag har fattat enormt tycke för styrketräning och vill bygga muskler… vad göra liksom??

 • Svara
  Emelie Wallin
  27 juni, 2012 at 22:36

  Först och främst vill jag tacka för din fina kommentar i min blogg, den värmde otroligt mycket! Och du har så rätt!

  För det andra vill jag att du ska veta att du är vacker. Det vet du säkert redan, men jag vill säga det ändå. Du är vacker.
  Du är en inspiration med din träning och din matlagning! Jag får så många användbara tips som jag tillämpar i mitt vardagsliv.
  Jag tänker också ofta som du, att alla andra ser ditten och datten, men jag jobbar med det varje dag. Det tar ett tag. Det kan ta lång tid, men tänk hur sinnessjukt långt du har kommit! Din kropp är så otroligt stark, vilket du vet, och den är fantastisk! Och jag vill bara säga att jag ser inte det du ser, det där extra hullet, eller att vissa muskler inte är så definierade. Jag ser en vacker, vältränad och hälsosam tjej! Allt sitter i huvudet, och det vet jag att du vet, men ibland kan man behöva höra det igen. 🙂

  Du är sjukt bra!
  Kram 🙂

 • Svara
  Emelie Wallin
  27 juni, 2012 at 22:36

  Först och främst vill jag tacka för din fina kommentar i min blogg, den värmde otroligt mycket! Och du har så rätt!

  För det andra vill jag att du ska veta att du är vacker. Det vet du säkert redan, men jag vill säga det ändå. Du är vacker.
  Du är en inspiration med din träning och din matlagning! Jag får så många användbara tips som jag tillämpar i mitt vardagsliv.
  Jag tänker också ofta som du, att alla andra ser ditten och datten, men jag jobbar med det varje dag. Det tar ett tag. Det kan ta lång tid, men tänk hur sinnessjukt långt du har kommit! Din kropp är så otroligt stark, vilket du vet, och den är fantastisk! Och jag vill bara säga att jag ser inte det du ser, det där extra hullet, eller att vissa muskler inte är så definierade. Jag ser en vacker, vältränad och hälsosam tjej! Allt sitter i huvudet, och det vet jag att du vet, men ibland kan man behöva höra det igen. 🙂

  Du är sjukt bra!
  Kram 🙂

 • Svara
  Tezz
  28 juni, 2012 at 10:59

  Oj, oj säger jag bara. Riktigt jäkla kanon snygg ä du. Tankar ä inte lätt, men fortsätt mota bort de dåliga o ta fram det positiva. Älskar att läsa din blogg tycker du ä grym. Sluta aldrig kämpa, du fixar detta galant.

 • Svara
  Tezz
  28 juni, 2012 at 10:59

  Oj, oj säger jag bara. Riktigt jäkla kanon snygg ä du. Tankar ä inte lätt, men fortsätt mota bort de dåliga o ta fram det positiva. Älskar att läsa din blogg tycker du ä grym. Sluta aldrig kämpa, du fixar detta galant.

 • Svara
  Louise
  28 juni, 2012 at 14:43

  alltså din blogg är så gaaaalet bra !!!!!!!!!!!!

 • Svara
  Louise
  28 juni, 2012 at 14:43

  alltså din blogg är så gaaaalet bra !!!!!!!!!!!!

 • Svara
  Mary Cay
  28 juni, 2012 at 15:33

  Jag förstår verkligen. Jag har gått igenom samma sak som dig, anorexi, bulimi och ortodoxi. När jag blev lite biffig av all träning mådde jag uselt. Jag ville precis som fullt skriver ha glappet mellan benen och hatade mina biffig armar. Men det är nog ”ana” som ligger å lurar i bakhuvudet. Hur som som, så ser du ut att ha extremt smal kropp så du behöver inte oroa dig. Du är smal men ändå fit! kram Mary Cay

 • Svara
  Mary Cay
  28 juni, 2012 at 15:33

  Jag förstår verkligen. Jag har gått igenom samma sak som dig, anorexi, bulimi och ortodoxi. När jag blev lite biffig av all träning mådde jag uselt. Jag ville precis som fullt skriver ha glappet mellan benen och hatade mina biffig armar. Men det är nog ”ana” som ligger å lurar i bakhuvudet. Hur som som, så ser du ut att ha extremt smal kropp så du behöver inte oroa dig. Du är smal men ändå fit! kram Mary Cay

 • Svara
  Victoria
  28 juni, 2012 at 16:51

  Älskar hur du skriver (can’t seem to say/write it enough!) & jag känner igen mig.. Men har kommit till den punkten att jag lätt ”ser igenom” vilka tankar som är de där ”vad-tänker-alla-vad-får-man-bör-man-ska-man-grejen” som du så bra uttryckte det, och det gör det lättare att styra ifrån dem & mer gå på vad JAG vill med min kropp & mitt liv, liksom. Låter som att du är inne på samma grej & det känns skönt att läsa 🙂 KRAM

 • Svara
  Victoria
  28 juni, 2012 at 16:51

  Älskar hur du skriver (can’t seem to say/write it enough!) & jag känner igen mig.. Men har kommit till den punkten att jag lätt ”ser igenom” vilka tankar som är de där ”vad-tänker-alla-vad-får-man-bör-man-ska-man-grejen” som du så bra uttryckte det, och det gör det lättare att styra ifrån dem & mer gå på vad JAG vill med min kropp & mitt liv, liksom. Låter som att du är inne på samma grej & det känns skönt att läsa 🙂 KRAM

 • Svara
  Hans Hellberg
  29 juni, 2012 at 10:26

  Av de tre bilderna att dömma så har du sannerligen gjort en resa… Den resan ser också ut att ha varit med lite olika destinationer och samma rea ser också ut att vara på väg åt rätt håll.
  Du ser stark och frisk ut på sista bilden!

  Fortsätt resan åt rätt håll, en frisk tjej/kille med varken för lite eller för mycket i fetprocent är den hälsosamma vägen!

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2012 at 19:31

   Det är absolut min plan; hälsosam, stark och lycklig! 🙂

 • Svara
  Hans Hellberg
  29 juni, 2012 at 10:26

  Av de tre bilderna att dömma så har du sannerligen gjort en resa… Den resan ser också ut att ha varit med lite olika destinationer och samma rea ser också ut att vara på väg åt rätt håll.
  Du ser stark och frisk ut på sista bilden!

  Fortsätt resan åt rätt håll, en frisk tjej/kille med varken för lite eller för mycket i fetprocent är den hälsosamma vägen!

  • Svara
   roethlisberger
   29 juni, 2012 at 19:31

   Det är absolut min plan; hälsosam, stark och lycklig! 🙂

 • Svara
  johanna
  29 juni, 2012 at 19:04

  you go girl! jag vet hur det är, har precis en sån dag idag. bara att kämpa på. Kram

 • Svara
  johanna
  29 juni, 2012 at 19:04

  you go girl! jag vet hur det är, har precis en sån dag idag. bara att kämpa på. Kram

 • Svara
  KamouflageKamphund
  1 juli, 2012 at 21:36

  Bra formkurva

 • Svara
  KamouflageKamphund
  1 juli, 2012 at 21:36

  Bra formkurva

 • Svara
  Anonym
  6 juli, 2012 at 12:52

  Var du anorektiker bara för några månader sen? Hur länge var du det och hur lyckades du ta dig ur det?

  • Svara
   roethlisberger
   6 juli, 2012 at 18:13

   Haha nej verkligen inte. Men då var jag färdig med viktminskningen och kunde börja bygga upp kroppen igen – gör om gör rätt, liksom! När jag var sjuk i anorexi vägde jag nästan 16 kilo mindre än på mittersta bilden här.

 • Svara
  Anonym
  6 juli, 2012 at 12:52

  Var du anorektiker bara för några månader sen? Hur länge var du det och hur lyckades du ta dig ur det?

  • Svara
   roethlisberger
   6 juli, 2012 at 18:13

   Haha nej verkligen inte. Men då var jag färdig med viktminskningen och kunde börja bygga upp kroppen igen – gör om gör rätt, liksom! När jag var sjuk i anorexi vägde jag nästan 16 kilo mindre än på mittersta bilden här.

 • Svara
  Sanna/Vilsan
  7 juli, 2012 at 20:21

  Fanny, jag blir så sjukt glad och imponerad när jag läser det här inlägget! Det är så jäkla bra att du för den där dialogen inom dig själv och inte BARA lyssnar på den där kritiska rösten, den som faktiskt ÄR sjukdom.
  Jag känner så väl igen mig i dina tankegångar, men liksom dig, så har jag lärt mig att tänka en extra gång och inte bara lyssna till vad mina känslor och invanda tankar säger mig. Jag tänker på vem jag vill vara, vilken slags förebild jag vill vara för andra, att jag vill vara sann och ödmjuk mot mig själv och min kropp.
  Jag vill träna för att det får mig att må bra psykiskt och fysiskt, jag vill äta ordentligt och näringsrikt för att orka träna, tänka, skratta och leva!
  Visst önskar jag ofta att jag var mer deffad, men jag vill inte heller att min träning och kost ska vara fixerad och göra att jag inte kan leva livet.
  Jag väljer ta alla de olika delarna, för att JAG är värd att må bra och inte behöver vara och se ut som alla andra!
  Innan jag såg det här inlägget så såg jag bilderna från den 1 juli och tänkte ”fan vad hon har blivit kvinnlig OCH vältränad!”.
  Faktum är, att du nog är mer tränad NU än för några månader sedan. Då såg du mest mager ut faktisk..och är man mager, så lyser ju muskler och ben genom skinnet.
  Den smarta vägen du valt att ta nu, är precis den rätta om du vill bli vältränad och dessutom mer rätt om du ska jobba som PT. Det finns ALDELES för många PT:s och instruktörer på våra träningsanläggningar som faktisk är sjuka och inte borde få ta hand om klienter.
  Du är en inspiration Fanny!
  Kram!

 • Svara
  Sanna/Vilsan
  7 juli, 2012 at 20:21

  Fanny, jag blir så sjukt glad och imponerad när jag läser det här inlägget! Det är så jäkla bra att du för den där dialogen inom dig själv och inte BARA lyssnar på den där kritiska rösten, den som faktiskt ÄR sjukdom.
  Jag känner så väl igen mig i dina tankegångar, men liksom dig, så har jag lärt mig att tänka en extra gång och inte bara lyssna till vad mina känslor och invanda tankar säger mig. Jag tänker på vem jag vill vara, vilken slags förebild jag vill vara för andra, att jag vill vara sann och ödmjuk mot mig själv och min kropp.
  Jag vill träna för att det får mig att må bra psykiskt och fysiskt, jag vill äta ordentligt och näringsrikt för att orka träna, tänka, skratta och leva!
  Visst önskar jag ofta att jag var mer deffad, men jag vill inte heller att min träning och kost ska vara fixerad och göra att jag inte kan leva livet.
  Jag väljer ta alla de olika delarna, för att JAG är värd att må bra och inte behöver vara och se ut som alla andra!
  Innan jag såg det här inlägget så såg jag bilderna från den 1 juli och tänkte ”fan vad hon har blivit kvinnlig OCH vältränad!”.
  Faktum är, att du nog är mer tränad NU än för några månader sedan. Då såg du mest mager ut faktisk..och är man mager, så lyser ju muskler och ben genom skinnet.
  Den smarta vägen du valt att ta nu, är precis den rätta om du vill bli vältränad och dessutom mer rätt om du ska jobba som PT. Det finns ALDELES för många PT:s och instruktörer på våra träningsanläggningar som faktisk är sjuka och inte borde få ta hand om klienter.
  Du är en inspiration Fanny!
  Kram!

 • Svara
  Linnéa
  12 juli, 2012 at 10:23

  Jag känner igen mig i detta så väl. Det är konstigt hur det kan sitta två olika figurer på var av axlarna. Den ena säger: Shit, så duktig och snygg du är! Den andra säger: Usch, se så mycket du går upp!!

  Jobbar på, du är skitsnygg och man är inte värd att tänka sådana dumma tankar som den elake säger. Tänk dig; ETT LIV!!

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 07:35

   precis, bara att kämpa på! 🙂

 • Svara
  Linnéa
  12 juli, 2012 at 10:23

  Jag känner igen mig i detta så väl. Det är konstigt hur det kan sitta två olika figurer på var av axlarna. Den ena säger: Shit, så duktig och snygg du är! Den andra säger: Usch, se så mycket du går upp!!

  Jobbar på, du är skitsnygg och man är inte värd att tänka sådana dumma tankar som den elake säger. Tänk dig; ETT LIV!!

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 07:35

   precis, bara att kämpa på! 🙂

 • Svara
  Amelie
  18 juli, 2012 at 23:49

  Jag har ganska nyligen börjat följa din blogg men du är ändå redan en sån otrolig inspirationskälla!
  Fortsätt framot så som du gör!
  Kramar

  • Svara
   roethlisberger
   20 juli, 2012 at 07:54

   Tack vad glad jag blir av dina ord, värmer och betyder massa! Kram hoppas du fortsätter kika in här 🙂

 • Svara
  Amelie
  18 juli, 2012 at 23:49

  Jag har ganska nyligen börjat följa din blogg men du är ändå redan en sån otrolig inspirationskälla!
  Fortsätt framot så som du gör!
  Kramar

  • Svara
   roethlisberger
   20 juli, 2012 at 07:54

   Tack vad glad jag blir av dina ord, värmer och betyder massa! Kram hoppas du fortsätter kika in här 🙂

 • Svara
  Vilja
  13 oktober, 2012 at 06:50

  Hej,

  jag har gått ned 26 kg sedan i februari med hjälp av mindre intag mat och mycket träning. Börjar se stark ut. 58 kg till 170 cm.
  Min fråga är hur mycket jag nu skall äta för att bibehålla mitt starka jag och bygga mer muskler, är livrädd att jag skall gå upp i fett igen.
  Ligger på lite olika kcal intag men mellan 1200 kcal/dag och 1700 kcal/dag. Jag tränar stycke träning 60 min 5 dagar i veckan + långa promenader och spring rundor.

  Sedan undrar jag om du har något tips på bra magövningar, hur många set behöver man köra i veckan för att uppnå resultat? (kör nu bara 1-2 set i veckan, är nog för lite?).

  Fantastisk blogg, med så fina bilder att jag skulle vilja äta dem med en gång! Mycket inspirerande och härligt måste jag säga!

  Bästa hälsningar
  Vilja.

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 08:35

   Hej!
   Vad duktig du varit, en enorm prestation!! Nu vet jag ju inte DITT exakta kcal behov, det kan du på ett ungefär räkna ut (googla), men du lär behöva en hel del med den träningen. En del som i betydligt MER än 1200-1700 kcal. Jag förstår att det är både svårt och läskigt att våga öka intaget, det var svårt för mig med när jag gått ner ”klart” och istället ville stå kvar och bli starkare. Men ett steg i taget, om du äter bra i dagsläget (då menar jag bra som i bra mat, inte antal kcal) så öka bara av det, ät lite mer till varje mål, av bra mat. Jag anser ju att känslan är det viktigaste, att känna sig stark och frisk och hälsosam. Därav, du har nu uppnått en hälsosam vikt – skippa vågen. Låt den enda ”kollen” du har vara spegelbilden, KÄNSLAN..
   Magen. ”Ja vilka resultat” är det du vill uppnå? Magmusklerna och ”rutorna” finns redan där, det handlar främst om kost och fettprocent för att få fram dem. Vissa näst intill KAN inte få magrutor, andra har dem utan att ens anstränga sig. Själv tränar jag mage 1 gång i veckan, och då är det bara 2-3 övningar.
   Kul att du gillar bloggen!! Hoppas du fortsätter kika in 🙂 Kram

 • Svara
  Vilja
  13 oktober, 2012 at 06:50

  Hej,

  jag har gått ned 26 kg sedan i februari med hjälp av mindre intag mat och mycket träning. Börjar se stark ut. 58 kg till 170 cm.
  Min fråga är hur mycket jag nu skall äta för att bibehålla mitt starka jag och bygga mer muskler, är livrädd att jag skall gå upp i fett igen.
  Ligger på lite olika kcal intag men mellan 1200 kcal/dag och 1700 kcal/dag. Jag tränar stycke träning 60 min 5 dagar i veckan + långa promenader och spring rundor.

  Sedan undrar jag om du har något tips på bra magövningar, hur många set behöver man köra i veckan för att uppnå resultat? (kör nu bara 1-2 set i veckan, är nog för lite?).

  Fantastisk blogg, med så fina bilder att jag skulle vilja äta dem med en gång! Mycket inspirerande och härligt måste jag säga!

  Bästa hälsningar
  Vilja.

  • Svara
   roethlisberger
   13 oktober, 2012 at 08:35

   Hej!
   Vad duktig du varit, en enorm prestation!! Nu vet jag ju inte DITT exakta kcal behov, det kan du på ett ungefär räkna ut (googla), men du lär behöva en hel del med den träningen. En del som i betydligt MER än 1200-1700 kcal. Jag förstår att det är både svårt och läskigt att våga öka intaget, det var svårt för mig med när jag gått ner ”klart” och istället ville stå kvar och bli starkare. Men ett steg i taget, om du äter bra i dagsläget (då menar jag bra som i bra mat, inte antal kcal) så öka bara av det, ät lite mer till varje mål, av bra mat. Jag anser ju att känslan är det viktigaste, att känna sig stark och frisk och hälsosam. Därav, du har nu uppnått en hälsosam vikt – skippa vågen. Låt den enda ”kollen” du har vara spegelbilden, KÄNSLAN..
   Magen. ”Ja vilka resultat” är det du vill uppnå? Magmusklerna och ”rutorna” finns redan där, det handlar främst om kost och fettprocent för att få fram dem. Vissa näst intill KAN inte få magrutor, andra har dem utan att ens anstränga sig. Själv tränar jag mage 1 gång i veckan, och då är det bara 2-3 övningar.
   Kul att du gillar bloggen!! Hoppas du fortsätter kika in 🙂 Kram

Lämna ett svar