Inspiration och pepp Träning Vardagsuppdatering

att träna på semestern

Det verkar vara svårt för folk att få ihop kost, träning och semester. Det är väl kanske här man ser tydligast ifall man gjort träning och hälsa till en livsstil och inte bara ser det som något man gör under en period. Ser det som något jobbigt och tråkigt, något man bara ska ”överleva” för att sedan kunna ”leva normalt” igen (och förmodligen tyvärr även ganska snabbt tappa hälsofördelarna bra mat och träningsvanor medför).

Det är inte en omöjlig ekvation, mat+träning+semester. För mig personligen vore semestern inte lika fin om jag inte fick göra det jag älskar och mår så bra av – träna. Men jag rättar mig efter rådande omständigheter och jag tränar kanske inte för att utvecklas och bli starkare/snabbare/fit:are, utan är nöjd om jag kommer hem i samma ”skick” som jag åkte. Ibland finns det gym, då hänger jag givetvis helst där. Annars kan man alltid gå, jogga eller köra ett litet pass på rummet. Tabata är min favorit och det räcker gott och väl med en intensiv halvtimme för att jag ska vara helt slut och nöjd.semestertranaUnder våra 15 dagar i Thailand vilade jag en dag, och då för att jag kände att det var vad min kropp ville. Precis som hemma alltså ; känner jag för att vila så gör jag det. Hade jag känt för att vila fler dagar hade jag gjort det, men 15 dagar utan träning hade bara gjort mig segare, tröttare och på sämre humör. Något jag vågar påstå är precis vad alla andra som inte tränar också skulle uppleva, alla mår bättre av regelbunden fysisk aktivitet! Av resterande dagar var det gymmet eller tabata som gällde alltså. Gymmet var inte det mest uppdaterade gym jag sett, hehe. Det var dock himla gulligt, nästan alltid folktomt och allt man behövde för att få till ett bra pass fanns. Om än lite rostigt 😉

gym2gym1Jag kommer skriva ett inlägg om bra hemmaträning. Eller rättare sagt, jag kommer visa er vad jag gör under en svettig halvtimme utan tillgång till fria vikter och maskiner (som jag ändå undviker och i princip aldrig använder). Det går att ta ut sig, det går att bli helt slut och det går att göra med enbart kroppen som redskap.

Det där med kosten då? Hur äter man bra när man inte lagar maten själv? Hur kräsen får man vara och kan man inte få unna sig lite under semestern? Mer om det i ett annat inlägg.

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Sally
  31 januari, 2013 at 12:04

  Håller med dig på alla punkter, håller alltid i gång under semestern, precis som hemma! Väntar spänt på hemmaträningsprogrammet för jag befinner mig just nu i Seoul, sydkorea, i ännu en månad och har inge gym eller vikter så några nya övningar skadar inte 🙂

 • Svara
  Vickan
  31 januari, 2013 at 12:25

  Mycket bra inlägg. Jag känner också att jag inte kan gå en hel semester utan att träna. Så löpskorna åker alltid med och sedan använder jag kroppen som redskap. Bara att köra på 🙂

 • Svara
  Emma
  31 januari, 2013 at 12:44

  Håller med dig, lever man i en livsstil som innefattar träning så vill man utföra den även på semestern. Ibland använder jag semestern till att träna extra mycket 🙂
  Härligt att du är hemma igen, har saknat dina härliga inlägg!

 • Svara
  Rebecca
  31 januari, 2013 at 14:07

  Ska bli spännande att läsa inlägget om hemmaträning, hoppas det kommer upp snart! 🙂

 • Svara
  Timotej
  31 januari, 2013 at 14:13

  Lite nyfiken på hur du tänkte kring maten i Thailand, jag ska själv dit i tre veckor. Hurra!
  Vilken typ av mat kände du var bäst för att slippa komma hem tyngre än vid utresan?

  • Svara
   roethlisberger
   31 januari, 2013 at 22:47

   som sagt, inlägg om hur jag äter på semester kommer! 🙂 går finfint !

 • Svara
  clara
  31 januari, 2013 at 15:54

  Jaaa, tränar extra mycket när jag har semester då man bådde har mer tid och mer ork att ta ut sig riktigt ordentligt. Perfekt ju:-)

 • Svara
  Izzy (its a healthy lifestyle)
  31 januari, 2013 at 16:51

  Du är sjukt snygg!! haha. Dröm kropp 🙂 8Om man får säga så? 🙂 ) Men jag håller helt med dig. Även när jag är på semester så är träning och ’clean eating’ ett del av min semester! Jag tar promenader, eller springer när jag kan. Och gör litel övningar i rummet!! Jag mår så mycket bättre av det!! 🙂
  Hoppas du har haft det bra i Thailand 🙂

 • Svara
  Emelie
  31 januari, 2013 at 18:19

  Vilken fantastiskt fin kropp du har 🙂 Du får gärna skriva om alla möjliga tips du har o visa på hur du äter o tränar…:) Har saknat dina inlägg, så det är kul att du är tillbaka! 🙂

Lämna ett svar