Efterrätt och gotte Kost Recept

Chokladpraliner med jordnöts- och bananfyllning

Lördag. Lördagsgodis. Klart man ska ha något gott på lördag! Och alla andra dagar 😀 helt ärligt så är alla mina dagar, vardag som helgdag, dagar jag äter gottis på, why not?! När det dessutom är rent, fräscht och hemgjort gottis som man kan mumsa vareviga kväll utan att vakna ”socker-bakis” – ja ni förstår, det finns liksom ingen rimlig orsak att INTE äta godis mest hela tiden 😀

Jag tyckte att det var dags att fixa något som inte var muffins eller kakor, och valet föll tillslut på praliner. Varför jag inte kommit att tänka på det förr kan jag inte förklara, och verkligen inte motivera då dessa blev hur goda som helst! Chokladpraliner med en krämig fyllning av söt banan och salt jordnötssmör. Ja, ni hör ju.8-12 praliner (beroende på hur stora formar du använder)

 • 4 msk kokosolja
 • 4 msk kakao
 • valfri sötning (jag använder flytande, ett gäng droppar)
 • 1/2 banan
 • 1-2 msk jordnötssmör
 • 1 nypa havssalt
Smält oljan i vattenbad, rör ut kakao och sötning. Skeda upp ungefär hälften av den flytande chokladen i botten av formarna (jag använder mini-muffinsformar, de är alltså ganska stora), spara resten till senare och ställ in formarna i frysen. Mosa bananen och tillsätt jordnötssmör och salt. Klicka i formarna och fyll dem sedan med resterande choklad. In i frysen igen och låt stela. Gott gott gott! 😀

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  jwes
  4 augusti, 2012 at 19:34

  dessa gjorde jag igår, så underbart goda!

 • Svara
  jwes
  4 augusti, 2012 at 19:34

  dessa gjorde jag igår, så underbart goda!

 • Svara
  helle
  5 augusti, 2012 at 20:26

  Dessa ska jag testa så fort jag får tid!! Ser fantastiskt goda ut 😀

  • Svara
   roethlisberger
   6 augusti, 2012 at 06:32

   det var de! Nästan slut här hemma ^^ så blir att göra nya igen, tänkte kanske testa en annan fyllning också.. förslag? 😉 jordgubb..? coockiedough…?

 • Svara
  helle
  5 augusti, 2012 at 20:26

  Dessa ska jag testa så fort jag får tid!! Ser fantastiskt goda ut 😀

  • Svara
   roethlisberger
   6 augusti, 2012 at 06:32

   det var de! Nästan slut här hemma ^^ så blir att göra nya igen, tänkte kanske testa en annan fyllning också.. förslag? 😉 jordgubb..? coockiedough…?

 • Svara
  josefine
  11 augusti, 2012 at 13:49

  kan man byta ut kokosoljan mot något om man inte har det hemma? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   11 augusti, 2012 at 17:18

   hmm jag skulle nog inte göra det nej.. men vilket flytande fett som helst borde ju funka.. men oljor smakar ju ofta (halvgott med oliv-choklad? 😉 ) så isfl äkta smör, eller någon neutral (?) olja.. kan funka, bara att testa! 🙂

 • Svara
  josefine
  11 augusti, 2012 at 13:49

  kan man byta ut kokosoljan mot något om man inte har det hemma? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   11 augusti, 2012 at 17:18

   hmm jag skulle nog inte göra det nej.. men vilket flytande fett som helst borde ju funka.. men oljor smakar ju ofta (halvgott med oliv-choklad? 😉 ) så isfl äkta smör, eller någon neutral (?) olja.. kan funka, bara att testa! 🙂

 • Svara
  Lina
  26 mars, 2013 at 07:04

  Alltså¨, hur goda ?!
  Jag köpte din ”kokbok” på studs! Ångrar mig inte ett dugg!

  • Svara
   roethlisberger
   26 mars, 2013 at 08:08

   gud vad roligt att höra! TACK och hoppas du har fortsatt glädje av den 🙂

 • Svara
  Lina
  26 mars, 2013 at 07:04

  Alltså¨, hur goda ?!
  Jag köpte din ”kokbok” på studs! Ångrar mig inte ett dugg!

  • Svara
   roethlisberger
   26 mars, 2013 at 08:08

   gud vad roligt att höra! TACK och hoppas du har fortsatt glädje av den 🙂

Lämna ett svar