Inspiration och pepp Tankar om ting

Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.

Det finns två typer av människor. De som hamnar i en situation och ser dess problem, och de som hamnar i samma situation men istället ser dess lösning. Japp. Negativa vs positiva människor. Halvtomt vs halvfullt glas. Allt det där. Det finns, när man benar ner saker och ting, alltid två sätt att se saker på. Varken fler eller färre.

Det handlar inte om att vara naiv. Det handlar inte heller om att förneka. Det handlar om att förstå att det enda sättet att komma ur och över en jobbig situation (eller känsla, för den delen) är att övertyga sig själv om att det går. Att man kan. Man behöver inte veta hur. Man behöver inte ha en tydlig plan och riktlinjer. Men man behöver vara övertygad om att det går, att man på något vis kommer klara det.

Jag har vuxit upp i en tämligen negativ miljö. Det har varit rätt oväsentligt vad jag gjort, klarat, velat, kunnat. Däremot har det varit väldigt klart vad jag inte gjort, inte klarat, inte velat, inte kunnat. Jag har alltid fått sagt till mig att jag är orealistisk, att det inte går, att jag har för glittrande och rosafluffiga planer och mål, sådant som bara förblir drömmar och aldrig kan bli verklighet. Länge och ofta lät jag det bli så också, som de sa – inte alls det där jag ville och trodde på från början. Varför skulle jag tro på mig själv när ingen annan gjorde det?

Jag får fortfarande ingen cred ”hemifrån” för resan jag gjort de senaste 18 månaderna. Men jag har givetvis fått höra hur mycket jag ännu inte gjort. Inte klarat. Och när jag tog upp mina planer om att plugga till PT fick jag den spydiga kommentaren ”vem fan skulle vilja ha dig som PT?”. Ungefär som när jag mådde som sämst och sa att jag ville dö (för det ville jag, jag var totalt uppgiven) och det hette ”äh, om du vill dö – då får du ju ta livet av dig också! Om inte, sluta säg det bara”. Då hade jag alltså försökt 2 gånger. Det var inget ”åh vad skönt att du lever”, liksom.

Men det är mitt liv. Och länge väntade jag på bättre tider. Att någon slags mening skulle uppenbara sig och att det skulle bli lättare. Men; life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself. Det kommer alltid finnas människor som väljer att se glaset som halvtomt. Dem kan jag inte göra något åt. Men jag kan alltid välja att se mitt glas som halvfullt. Så det gör jag.Ps, jag saknar Grekland och Thassos så jag dör, typ.

Du kanske gillar

15 Kommentarer

 • Svara
  Lovan
  31 augusti, 2012 at 08:50

  Fortsätt att följa din dröm! Din text berörde mig. Tack!

  • Svara
   roethlisberger
   31 augusti, 2012 at 11:18

   Tack, det ska jag göra!

 • Svara
  Mia
  31 augusti, 2012 at 09:15

  Håller med om att din text berörde och det är människor som du som klarar av allt dom vill!

  • Svara
   roethlisberger
   31 augusti, 2012 at 11:18

   Tack, det värmer!

 • Svara
  Selma
  31 augusti, 2012 at 09:54

  Du är så grymt stark! Fortsätt så 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   31 augusti, 2012 at 11:18

   TACK!!

 • Svara
  Emma
  31 augusti, 2012 at 15:58

  Du är så stark och duktig på det du gör Fanny! Du kommer bli en fantastiskt bra PT! Fortsätt på det här spåret bara 🙂 Kram på dig

 • Svara
  emeliesohlberg
  31 augusti, 2012 at 17:10

  Du är så fin! Du kommer bli en toppenbra PT!
  Stå på dig och fortsätt vara stark. Tack för en bra blogg och massa gottiga recept! Älskar’t 🙂

 • Svara
  Linnéa
  31 augusti, 2012 at 17:42

  Jag tycker att du verkar som en fantastisk människa och jag tror att du kommer inspirera många till att få ett bättre liv när du är PT!

  Jag undrar bara en sak; vem var du med i Grekland?

  Kramar

 • Svara
  Madde
  31 augusti, 2012 at 18:56

  Hej! Du skriver så många tänkvärda inlägg och det är alltid så inspirerande att läsa om allt du skriver. Tycker att du verkar vara en stark och målinriktad tjej som försöker se de positiva i allt och tro mig det smittar av sig, jag tror du kommer bli en utmärkt PT och jag tycker du har presterat nått fantastiskt under dina senaste 18 månader. So you go girl! Kram

 • Svara
  Maya
  31 augusti, 2012 at 19:31

  Kom igen! 🙂 du är världens bästa! Fortsätt
  Inspirera!! Kram

 • Svara
  ditt i
  31 augusti, 2012 at 21:49

  jag är så stolt över dig, fina fanny! och framför allt glad är jag över att du lever. all kärlek!

 • Svara
  Emma | Tillvaron
  5 september, 2012 at 19:25

  Nej, fy fan va ARG jag blir, så kan man väl för fan inte säga till någon!? Oooh, jag blir så arg så jag kokar!

 • Svara
  Ida
  6 september, 2012 at 07:03

  Hej Fanny!
  Jag känner ju inte dig och vet ingenting om dig (förutom att du älskar sötpotatis just like me:-) men när jag läser din text om hur du aldrig fått något stöd ”hemifrån” så blir jag illa berörd för din skull. Det är starkt av dig att kunna ta ett steg tillbaka och se det för vad det är – att vissa personer är av naturen negativa och andra positiva och inte låta detta göra dig bitter. Fortsätt med att ha glittriga och rosafluffiga drömmar så kommer det att går långt för dig!

 • Svara
  Nathalie
  6 september, 2012 at 17:52

  starkt inlägg. Fortsätt att stå på dig. Ingen annan bestämmer över dig än du själv!

Lämna ett svar