Inspiration och pepp Okategoriserade Tankar om ting Vardagsuppdatering

fredagspepp med fruitloops

Och med det menar jag det där klyschiga, men ack så fina – var den du är. Inte den du tror att andra vill att du ska vara. Se dig aldrig som ett offer, ingenting i livet ”händer” oss, allting i livet drar vi till oss. Medvetet eller ej.

Vet ni hur mycket strunt jag fått dras med i mitt liv? Det finns alltid de där brun-grå cheerios’en som tycker det hade varit enklare om alla bara var som dem. Jag har slösat så många år på att försöka dämpa mina nyanser och bli en av alla andra. En som lätt smälter in, en som passar överallt.

Det hade varit enklare om jag var som min familj. Det hade varit enklare om jag inte haft sjuka komplex för att misslyckas. Det hade varit enklare om jag nöjt med med mittemellan, lagom och normal. Det hade varit enklare om jag inte haft trettioelvatusen tankar och funderingar brottandes i skallen. Det hade varit enklare om jag inte känt så mycket och önskat folk så löjligt väl hela tiden. Det hade varit så väldigt mycket enklare.

Efter 20 år av försök att vara något jag inte är, stå för saker jag inte tycker är rätt, och fram för allt 20 år av att försöka vara andra tillags, så ger jag upp den kampen. Jag kanske är jävligt knallig i färgen. Jag kanske inte passar in i förpackningen jag kom.

Men jag bär i alla fall upp min färg, och det med en stor dos självsäkerhet. Och vet ni vad jag dras till? Andra färger. Jag är så fruktansvärt trött på cheerios.

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Erika
  21 september, 2012 at 15:35

  Du skriver otroligt bra och jag kan bara hålla med dig, cheerios är inte så attraktiva 😉

 • Svara
  Erika
  21 september, 2012 at 15:35

  Du skriver otroligt bra och jag kan bara hålla med dig, cheerios är inte så attraktiva 😉

 • Svara
  Annah
  21 september, 2012 at 22:03

  Fint att du insett att du är alldeles perfekt precis för att du är du! 🙂 vi är varelser som söker bekräftelse varför vi ändå ofta också anpassar oss och försöker vara andra till lags även fast vi själva kanske inte vill det. Bra att vara ärlig mot sig själv istället tycker jag!! 🙂

 • Svara
  Annah
  21 september, 2012 at 22:03

  Fint att du insett att du är alldeles perfekt precis för att du är du! 🙂 vi är varelser som söker bekräftelse varför vi ändå ofta också anpassar oss och försöker vara andra till lags även fast vi själva kanske inte vill det. Bra att vara ärlig mot sig själv istället tycker jag!! 🙂

 • Svara
  Emma
  22 september, 2012 at 13:01

  Riktigt bra skrivet, men framförallt bra gjort av dig! Jag har också slutat vara andra till lags och göra saker för att försöka ”passa in”. Jag är den jag är – like it or leave it.

 • Svara
  Emma
  22 september, 2012 at 13:01

  Riktigt bra skrivet, men framförallt bra gjort av dig! Jag har också slutat vara andra till lags och göra saker för att försöka ”passa in”. Jag är den jag är – like it or leave it.

 • Svara
  Victoria
  22 september, 2012 at 13:03

  Genius!! Åh, älskade det här inlägget 🙂 KRAM!

 • Svara
  Victoria
  22 september, 2012 at 13:03

  Genius!! Åh, älskade det här inlägget 🙂 KRAM!

Lämna ett svar