PROTEINBAK

PROTEINPANNKAKOR – basrecept

Nu var det väldigt länge sedan jag la upp ett recept på pannkakor. Ärligt talat var det överhuvudtaget länge sedan jag alls åt pannkakor. Jag är ju ”periodare” när det gäller ätbart; jag får dille på något och så kör jag på det vaarje dag tills jag en dag bara tröttnar. Pannkakor har jag helt enkelt inte varit sugen på på länge.

När jag häromdagen gick igenom mitt receptarkiv insåg jag också att jag inte riktigt hade något bra basrecept för enkla pannkakor. Jag har ett ofta återkommande recept på wraps (här, här och här) men inget på klassiska pannkakor?! Det måste det bli ändring på, tänkte jag, och gjorde ett gäng pannkakor till frukost dagen därpå.

En liten rolig nyhet är att jag framöver kommer ta fram recept för Proteinbolaget. Recept som i regel inte kommer publiceras här i bloggen utan dem hittar ni på deras hemsida, varje fredag kommer ett nytt! Ett önskemål jag fått är att hitta på just goda frukostar. Det här pannkaksreceptet gjorde jag till dem och det blev så bra att jag ville dela med mig av det här i bloggen också.


PROTEINPANNKAKOR

1 portion \\ 6-7 mindre pannkakor/plättar

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Släng ner alla ingredienser i en liten mixer eller använd stavmixer. Mixa tills helt slätt. Låt gärna stå någon minut, så att havret och kaseinet drar åt sig lite vätska och smeten tjocknar något.
  2. Värm upp lite kokosolja, smör eller margarin i en stekpanna på medeltemperatur. Häll ca 1/2 dl smet i stekpannan och vänd när ytan börjar bubbla lite försiktigt. Upprepa med resterande smet.
  3. Servera och njut!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar