Inspiration och pepp Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

Träning: dagsstatus, mål och tankar runt omkring

En liten update om hur träningen går (det må verka som det enda jag gör är att baka, laga mat och äta, men det är ju trots allt träningen som motiverar mig och ger mig energi och glädje) kanske är på sin plats. Jag har egentligen bara 5 övningar jag ”mäter min styrka” i, utöver dessa kör jag alltid så tungt jag orkar 3-6 set, 8-12 rep beroende på övning, vikt och dagsform. Men alltid så tungt att de sista svider och bränner, no pain no gain (ett uttryck man får ta med en nypa salt, självklart ska det inte göra ont, men det ska kännas och man måste pressa sig så det verkligen tar slut).

Helgen som varit var minsann en riktig PB-helg, jag tog hela 4 personbästa (pullups, marklyft, knäböj och bänkpress). Det är alltså 4 av de saker jag ”mäter” min styrka i, sedan har vi chins, som jag inte gjort en enda på månader när jag förra veckan gjorde ett försök och orkade 3 futtiga.

Här har ni mina nuvarande PB:n och uppsatta mål jag vill uppnå till årsskiftet.

 • Pullups: nuvarande PB: 12 – Mål: 15
 • Chins: nuvarande PB: 3 – Mål: 5
 • Bänkpress: nuvarande PB: 55 kilo (OHYES, igår satt den! Mitt mål att bänka min egen vikt är du uppnått, så fantastiskt härlig känsla) – Mål: 60 kilo
 • Marklyft: nuvarande PB: 95 kilo – Mål: 100 kilo
 • Knäböj: nuvarande PB: 110 kilo – Mål: 125 kilo
För mig är det viktigt att ha mål, de måste inte vara jättestora, men inte heller så nära att jag knappt behöver kämpa för att nå dem. Det ska krävas något eller några steg utanför min comfort zone, jag vill gå från gymmet på darriga ben och helt utpumpade muskler, inte en endaste repetition till ska jag orka när jag är klar. Det gäller att bryta ner för att kunna bygga upp! Jag har sett hur jag orkar mer än jag vågar, vilket i sin tur får mig att inse att jag måste bli bättre på att just våga. Knöböjen, till exempel, vet jag finns där. 120 kilo skulle jag nog utan problem klarat vid senaste försöket, om jag bara vågat prova. Men det är ändå rätt läskigt att stå där med över hundra pannor på axlarna och trycka ut patella (knäskålen) när man går ner för att sedan skjuta upp hela vikten igen. Jag vill inte riskera en skada för att kunna skryta med en högre siffra.Saker jag försöker tänka på gällande min träning:

 • timmarna på gymmet bryter ner musklerna, dygnets resterande timmar bygger upp dem. Mat, vila, sömn och skratt är vad som bygger muskler på riktigt!
 • istället för att nöta en övning och bara de stora muskelgrupperna, så tränar jag de små musklerna som hjälper till i ”de stora övningarna”. Mycket core, finlir och kroppsvikt som belastning alltså!
 • lite tid? Då superset:ar jag, dvs slår ihop två övningars set (övningA+övningB, vila, A+B, vila – osvosv)
 • att ha en träningskompis gör under för både motivation och resultat! Nu för tiden går jag själv till gymmet max en gång i veckan och de passen blir alltid veckans segaste och tråkigaste. Tillsammans kan man peppa, skratta och göra träningen ännu roligare!

Åh jag saknar Grekland : att kunna träna i sporttopp innan frukost, att le mest hela dagarna och att känna fullständig lycka och glädje – hela tiden! 

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Erika
  23 oktober, 2012 at 13:01

  Jäklar vad STARK du är!! Grymt 😀

 • Svara
  Erika
  23 oktober, 2012 at 13:01

  Jäklar vad STARK du är!! Grymt 😀

 • Svara
  Linn
  23 oktober, 2012 at 14:34

  HUR ska man kunna lära sig allt? Jag går till gymmet och kör samma övningar hela tiden… Älskar att träna och vill få resultat men har helt enkelt inte den rätta kunskapen.

  • Svara
   roethlisberger
   23 oktober, 2012 at 18:43

   googla.. ALLT finns på nätet 🙂 jag kanske skriver lite om olika övningar någon dag, men kan inte förklara allt i kommentarsfältet liksom 🙂

 • Svara
  Linn
  23 oktober, 2012 at 14:34

  HUR ska man kunna lära sig allt? Jag går till gymmet och kör samma övningar hela tiden… Älskar att träna och vill få resultat men har helt enkelt inte den rätta kunskapen.

  • Svara
   roethlisberger
   23 oktober, 2012 at 18:43

   googla.. ALLT finns på nätet 🙂 jag kanske skriver lite om olika övningar någon dag, men kan inte förklara allt i kommentarsfältet liksom 🙂

 • Svara
  alexandra
  24 oktober, 2012 at 12:16

  Två frågor;

  1. Är du i behov av uppmärksamhet? Vad är syftet till att skriva UT dina mål, vad du kan ta osv? Ngngång funderat om att det kan trigga (kom inte med kommentarer att det är din blogg och du får skriva vad du vill- absolut, samtidigt har man ett ansvar eller någon kommentar att jag är avundsjuk- jag tar i princip som dig).

  2. följer dig på insta och där la du upp en bild med texten att du gått upp 10 kg. här skriver du att du väger 60 kg. begriper inte ekvationen- vägde du 50 innan?

  • Svara
   roethlisberger
   24 oktober, 2012 at 18:53

   Hm. Jag tycker för det första att dina kommentarer om att jag skulle ”säga emot” dig med ord om att du skulle vara avundsjuk eller att jag ”minsann får blogga om vad jag vill”, är väldigt konstig. Men jaja.
   1- bloggar handlar väl överlag om att skriva. Nu handlar min om träning och hälsa, och jag har faktiskt fått flera kommentarer som ber om lite mer konkret ”fakta” om min träning (vad jag gör, hur och vad jag har för mål). Också för min egen del tror jag det är motiverande att liksom ”blotta” sina tankar och mål, det blir som en extra sporre att kämpa och ta sig dit. Så uppmärksamhet och uppmärksamhet.. jag har aldrig sett det så, nej. Jag har alltid skrivit mycket, och i denna blogg skriver jag om just träning och hälsa. Så ja, så är det väl då.
   2- jag skrev ”nästan 10 kilo”, vilket lite mer exakt är 8-9 (vilket jag anser är just nästan 10). Jag kan inte minnas att jag skrivit ut min vikt som 60 kilo, hur som väger jag 62 i dagsläget (väger mig sällan), vilket är 8-9 kilo mer än 53-54, som var vikten jag låg på efter ”dieten” vid årsskiftet. Så ja, jag tror ekvationen stämmer då..?
   Hoppas du fick lite klarhet nu 🙂 trevlig kväll!

 • Svara
  alexandra
  24 oktober, 2012 at 12:16

  Två frågor;

  1. Är du i behov av uppmärksamhet? Vad är syftet till att skriva UT dina mål, vad du kan ta osv? Ngngång funderat om att det kan trigga (kom inte med kommentarer att det är din blogg och du får skriva vad du vill- absolut, samtidigt har man ett ansvar eller någon kommentar att jag är avundsjuk- jag tar i princip som dig).

  2. följer dig på insta och där la du upp en bild med texten att du gått upp 10 kg. här skriver du att du väger 60 kg. begriper inte ekvationen- vägde du 50 innan?

  • Svara
   roethlisberger
   24 oktober, 2012 at 18:53

   Hm. Jag tycker för det första att dina kommentarer om att jag skulle ”säga emot” dig med ord om att du skulle vara avundsjuk eller att jag ”minsann får blogga om vad jag vill”, är väldigt konstig. Men jaja.
   1- bloggar handlar väl överlag om att skriva. Nu handlar min om träning och hälsa, och jag har faktiskt fått flera kommentarer som ber om lite mer konkret ”fakta” om min träning (vad jag gör, hur och vad jag har för mål). Också för min egen del tror jag det är motiverande att liksom ”blotta” sina tankar och mål, det blir som en extra sporre att kämpa och ta sig dit. Så uppmärksamhet och uppmärksamhet.. jag har aldrig sett det så, nej. Jag har alltid skrivit mycket, och i denna blogg skriver jag om just träning och hälsa. Så ja, så är det väl då.
   2- jag skrev ”nästan 10 kilo”, vilket lite mer exakt är 8-9 (vilket jag anser är just nästan 10). Jag kan inte minnas att jag skrivit ut min vikt som 60 kilo, hur som väger jag 62 i dagsläget (väger mig sällan), vilket är 8-9 kilo mer än 53-54, som var vikten jag låg på efter ”dieten” vid årsskiftet. Så ja, jag tror ekvationen stämmer då..?
   Hoppas du fick lite klarhet nu 🙂 trevlig kväll!

 • Svara
  Uppochhoppa
  24 oktober, 2012 at 20:28

  Du är stark! Heja, heja! Håller med, att träna två och två i gymet är skillnad som natt och dag. Och att persa utan stöd och pepp och lyfthjälp – det finns ju inte. Obs, vill slå ett slag för att verkligen nöta teknik i benböj innan du går tyngre. Och att stärka upp core-core-core – även ländrygg. Viktigt.

  På fredag skickar jag länkkärlek åt ditt håll, håll utkik! <3

  • Svara
   roethlisberger
   24 oktober, 2012 at 21:33

   Tack! Och ja absolut, du har helt rätt, tekniken ska sitta som berget innan jag lägger på mer. Samma sak med core och ländrygg – tack på påminnelsen! 🙂
   Nämen, vad spännande 😮 ska jag verkligen!
   Kramar 🙂

 • Svara
  Uppochhoppa
  24 oktober, 2012 at 20:28

  Du är stark! Heja, heja! Håller med, att träna två och två i gymet är skillnad som natt och dag. Och att persa utan stöd och pepp och lyfthjälp – det finns ju inte. Obs, vill slå ett slag för att verkligen nöta teknik i benböj innan du går tyngre. Och att stärka upp core-core-core – även ländrygg. Viktigt.

  På fredag skickar jag länkkärlek åt ditt håll, håll utkik! <3

  • Svara
   roethlisberger
   24 oktober, 2012 at 21:33

   Tack! Och ja absolut, du har helt rätt, tekniken ska sitta som berget innan jag lägger på mer. Samma sak med core och ländrygg – tack på påminnelsen! 🙂
   Nämen, vad spännande 😮 ska jag verkligen!
   Kramar 🙂

Lämna ett svar