Inspiration och pepp Träning Vardagsuppdatering

Fredag, löpning och kniven i ryggen

Puuh! Nu är jag precis hemkommen efter ett besök på gymmet och löpbandet, en Swebar pepparkaka och favorit caffelatte-proteinshaken är slukade och jag ligger helt utslagen på soffan.

Efter bara några hundra meter på löpbandet var jag redo att kliva av igen, det är fel vecka i månaden för mig nu, känns som någon stuckit in en kniv längst ner i ländryggen och sakta, sakta vrider runt. Trötta ben och tungt huvud på det – löpning var alltså inte vad jag kände mig mest sugen på idag, nej. Men på något vis sa jag ”bara lite till, så räcker det för idag” till mig själv och plötsligt var 5 km avklarade ändå. Jag är faktiskt fruktansvärt stolt över mig själv som de senaste 9 dagarna har sprungit 6 gånger, á 5 km. Det är på riktigt mer än jag sprungit sammanlagt de senaste åren. Så med lite kvick huvudräkning skramlar jag ihop 16 pass på 10 dagar, kroppen har kanske all rätt att vara trött nu ja 😉

Nu ska jag få lite tråk gjort härifrån soffan, så som mail, läsande och så kanske jag får tummen ur och pluggar lite också. Har gått runt och funderat på lite småsaker kring kost och näringslära de senaste dagarna, så lika bra att kolla upp det så jag vet vad som gäller! Senare under eftermiddagen blir det ett ryggpass sen HELG. Åh så skönt, två dagar och tre kvällar som ännu är rätt oskrivna blad, det enda som står på schemat är träning, go-mat och slapp. I vanlig ordning, alltså! 😉 kanske kanske jag tar mig ut i nattvimlet och är social imorgonkväll också, men det låter jag vara högst osagt eftersom jag känner mig själv och är väl medveten om min förmåga att välja soffhörnet före krogen..

Önskar er med denna lilla update en finfin fredag (och hintar om förra inlägget med biscotti-receptet, absolut värt att testas!!)

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Alexandra
  2 november, 2012 at 16:24

  Förstår mig fortfaranade inte på dig. VARFÖR skriver du ut antal pass på antal dagar? Skulle du själv rekommendera någon att träna MER än två ggr per dag?

  Varför får jag känslan att du ständigt vill glorifiera ditt (osunda) sätt att leva? Varför får jag känslan av att du egentligen lider av ortorexi, även fast du inte vill erkänna det?

  Du sjunker mer och mer i mina ögon.

  • Svara
   roethlisberger
   2 november, 2012 at 18:56

   men sluta läs då? Herregud jag vill inte ta åt mig men det gör jag. Vad ger dig rätten att ösa ur dig fördomar och glåpord, anklaga mig för både det ena och andra??
   Ang. din fråga, så beror träningsmängd helt och hållet på vad man gör RESTEN av dygnet. Om man äter rätt och bra mellan passen, klarar kroppen ABSOLUT av 30 min löpning och 60 min styrketräning samma dag, JA!? Vad kan DU om sådant? VEM är du ens? och VAD är det som du tror ger dig någon som helst rätt att säga NÅGOT om mig, till mig? Du känner inte mig, du vet inte mer än vad som finns att läsa här på bloggen, och du bryr dig då sannerligen inte. Du vill bara ösa skit över mig, av någon orsak. Kan du bara antingen förklara eller sluta läsa och kommentera helt? För jag tar illa vid mig.

  • Svara
   roethlisberger
   2 november, 2012 at 19:01

   btw, för att lugna dig lite, så kan jag meddela att dagens styrkepass ställdes in. Istället blev det ett besök på MAX för en plusmeny + stor chili cheese, och så köptes dryga kilot godis, och mellan dessa två ”rätter” mumsades pepparkakor med ost. Det är för att jag ÄTER, MÅR BRA, tycker det är ROLIGT att träna – som jag kan göra det. Utan att lida av ortorexi. Om du fortfarande inte ”förstår dig på” mig, rekommenderar jag dig att sluta läsa min blogg, helt.

   • Svara
    Alexandra
    2 november, 2012 at 21:57

    Jättebra verkligen men HUR kommer det sig att du ALDRIG skriver när du äter sådan typ av kost? Varför lyfter du ALLTID fram dina jävla protein-shakes och mat osv?

    Kan för övrigt berätta att jag läser psykologprogrammet (1 termin kvar). Vid sidan av jobbar jag som PT.

 • Svara
  Alexandra
  2 november, 2012 at 16:24

  Förstår mig fortfaranade inte på dig. VARFÖR skriver du ut antal pass på antal dagar? Skulle du själv rekommendera någon att träna MER än två ggr per dag?

  Varför får jag känslan att du ständigt vill glorifiera ditt (osunda) sätt att leva? Varför får jag känslan av att du egentligen lider av ortorexi, även fast du inte vill erkänna det?

  Du sjunker mer och mer i mina ögon.

  • Svara
   roethlisberger
   2 november, 2012 at 18:56

   men sluta läs då? Herregud jag vill inte ta åt mig men det gör jag. Vad ger dig rätten att ösa ur dig fördomar och glåpord, anklaga mig för både det ena och andra??
   Ang. din fråga, så beror träningsmängd helt och hållet på vad man gör RESTEN av dygnet. Om man äter rätt och bra mellan passen, klarar kroppen ABSOLUT av 30 min löpning och 60 min styrketräning samma dag, JA!? Vad kan DU om sådant? VEM är du ens? och VAD är det som du tror ger dig någon som helst rätt att säga NÅGOT om mig, till mig? Du känner inte mig, du vet inte mer än vad som finns att läsa här på bloggen, och du bryr dig då sannerligen inte. Du vill bara ösa skit över mig, av någon orsak. Kan du bara antingen förklara eller sluta läsa och kommentera helt? För jag tar illa vid mig.

  • Svara
   roethlisberger
   2 november, 2012 at 19:01

   btw, för att lugna dig lite, så kan jag meddela att dagens styrkepass ställdes in. Istället blev det ett besök på MAX för en plusmeny + stor chili cheese, och så köptes dryga kilot godis, och mellan dessa två ”rätter” mumsades pepparkakor med ost. Det är för att jag ÄTER, MÅR BRA, tycker det är ROLIGT att träna – som jag kan göra det. Utan att lida av ortorexi. Om du fortfarande inte ”förstår dig på” mig, rekommenderar jag dig att sluta läsa min blogg, helt.

   • Svara
    Alexandra
    2 november, 2012 at 21:57

    Jättebra verkligen men HUR kommer det sig att du ALDRIG skriver när du äter sådan typ av kost? Varför lyfter du ALLTID fram dina jävla protein-shakes och mat osv?

    Kan för övrigt berätta att jag läser psykologprogrammet (1 termin kvar). Vid sidan av jobbar jag som PT.

 • Svara
  Anonym
  2 november, 2012 at 22:32

  Det känns verkligen som att någon är på humör för påhopp och anklagelser här… Gud, vi har ju inte överskott av kärlek här i världen som det är liksom.
  Fanny, tycker du är modig som vågar berätta om din bakgrund osv. Kanske är det just därför du blir påhoppad, att folk tar sig rätten att göra det för att du släpper in läsarna på ett personligare plan. I slutändan så är set bara du som vet hur du egentligen mår. Så stå på dig och var stark! Kram.

  • Svara
   roethlisberger
   3 november, 2012 at 10:14

   TACK, uppskattar din kommentar, enormt. Kram!

 • Svara
  Anonym
  2 november, 2012 at 22:32

  Det känns verkligen som att någon är på humör för påhopp och anklagelser här… Gud, vi har ju inte överskott av kärlek här i världen som det är liksom.
  Fanny, tycker du är modig som vågar berätta om din bakgrund osv. Kanske är det just därför du blir påhoppad, att folk tar sig rätten att göra det för att du släpper in läsarna på ett personligare plan. I slutändan så är set bara du som vet hur du egentligen mår. Så stå på dig och var stark! Kram.

  • Svara
   roethlisberger
   3 november, 2012 at 10:14

   TACK, uppskattar din kommentar, enormt. Kram!

Lämna ett svar