Kost mobil Vardagsuppdatering

In the making…

Fick frågan härom dagen ifall jag inte hade något pizzabotten-recept, och det har jag faktiskt inte. Det mest för att jag dragit min gräns ungefär där, pizza är bland det bästa jag vet och jag äter det både ofta och gärna – men då ska det vara ’the real deal’, liksom. Det vill säga jag sätter mig i bilen och hämtar favvopizzan på favvopizzerian några km bort.

Men, lite överbliven grillad kyckling ligger i kylen och väntar på att få vara del i en ny middag, så varför inte låta den vara topping i en hemmagjord pizza i alla fall då? Den, majs, gul paprika och fetaost.

Till botten blev det ett experiment där jag rotade igen kyl, frys och skafferi i jakt på inspiration. Jag fick ett proteinpulver från holistics för ett tag sedan, som jag haft svårt att hitta något användningsområde för, då det är så hiiimla naturligt och naturellt (dvs smakar…mindre bra), och det fick tillsammans med äggvitor, kvarg, fiberhusk, pofiber, kryddor och blomkålspuré (!) bli botten. Jag var skeptisk när jag sköt in den i ugnen, tänkte att aja, får väl slänga på ett berg av topping sen! för det luktade inte så fabulöst, direkt. Men nu när jag tog ut den inte bara såg det lovande ut, utan luktade jättegott dessutom! Hmm, spännande 😀 fortsättning följer, nu blir det kaffe och kaka som uppladdning innan gymmet och ett härligt ryggpass!

20121122-142035.jpg

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Ellen
  22 november, 2012 at 16:10

  Hej ida! Jag är tjej som nu i en period tränat styrketräning ca 5/6 ggr i veckan. Jag TYCKER att jag äter tillräckligt och jag kör endast 2 muskelgrupper per pass. Ändå tycker jag att jag ser före lite resultat, både utseendemässigt och att jag inte är tillräckligt stark för att öka vikterna. Stuck! Vad skall jag göra, börja med proteinpulver?

  Du är grym förresten

  • Svara
   roethlisberger
   22 november, 2012 at 19:48

   nu heter ju inte jag ida (haha) men jag kan ju svara ändå! det är antingen för lite intag, eller för lite vila, skulle jag vilja säga. proteinpulver är ju gott och fiffigt och så, men inte nödvändigt för muskeluppbyggnad om man äter en bra kost. ibland tycker också jag att resultaten lyser med sin frånvaro, men då är det bara att nöta på och som sagt, se över kosten. jag har ju ingen aning om hur du äter eller vad, men det är oftast där det spricker.
   lycka till!

 • Svara
  Ellen
  22 november, 2012 at 16:10

  Hej ida! Jag är tjej som nu i en period tränat styrketräning ca 5/6 ggr i veckan. Jag TYCKER att jag äter tillräckligt och jag kör endast 2 muskelgrupper per pass. Ändå tycker jag att jag ser före lite resultat, både utseendemässigt och att jag inte är tillräckligt stark för att öka vikterna. Stuck! Vad skall jag göra, börja med proteinpulver?

  Du är grym förresten

  • Svara
   roethlisberger
   22 november, 2012 at 19:48

   nu heter ju inte jag ida (haha) men jag kan ju svara ändå! det är antingen för lite intag, eller för lite vila, skulle jag vilja säga. proteinpulver är ju gott och fiffigt och så, men inte nödvändigt för muskeluppbyggnad om man äter en bra kost. ibland tycker också jag att resultaten lyser med sin frånvaro, men då är det bara att nöta på och som sagt, se över kosten. jag har ju ingen aning om hur du äter eller vad, men det är oftast där det spricker.
   lycka till!

 • Svara
  Anna
  22 november, 2012 at 21:19

  Åh vad roligt att du exprimenterar med en pizzabotten som jag frågade om, det uppskattas och ska bli spännande att höra om resultatet! 😀

  Tack för all inspiration, så roligt! 🙂

  Kram Anna

Lämna ett svar